Descopera China pas cu pas de la Beijing la Shanghai

Sambata, 30 August 2014, ora 00:00
2616 citiri
Descopera China pas cu pas de la Beijing la Shanghai

De milenii China exercita asupra europenilor o fascinatie constanta. Farmecul unei mari civilizatii extrem-orientale, prestigiul misterioasei istorii medievale, pitorescul peisajelor si al asezarilor atrag turisti de pe toate meridianele.

Consultantii Paralela 45 va propun pentru aceasta toamna un circuit in China, de la Beijing la Shanghai, o calatorie unde frumusetea si exotismul intrec pana si cele mai minunate asteptari.

Vacanta incepe cu Beijing, capitala Chinei si o vizita la Templul Cerului, construit in timpul domniei imparatului Yongle (1402-1424). Complexul se intinde pe 3 km2 si la primele ore ale diminetii curtea templului principal se umple de practicanti de Tai Chi, o forma de "arta martiala interioara" recunoscuta pentru beneficiile asupra sanatatii si longevitatii. Poti face apoi o plimbare pe Strada Wangfujing, zona comerciala unde seara apar standuri cu tot soiul de delicatese atipice: scorpioni, viermi de matase si alte insecte.

Vei continua a doua zi cu o excursie la Marele Zid Chinezesc si la unul din mormintele Ming, unde sunt inmormantati 13 dintre imparatii dinastiei. Atractiile principale sunt mausoleul lui Yongle si Gradina Statuilor, unde sunt infatisati imparatii, figuri politice si culturale importante ale erei si fiinte mitologice.

Lungul zid de peste 5.000 de kilometri poate fi vizitat in mai multe locuri din zona Beijing, cel mai popular fiind Badaling, unde cu ajutorul unui teleferic te urci pe metereze si de acolo te vei bucura de privelistea unui drum serpuind printre vai.

Beijingul nu se termina aici, urmand vizitarea Orasului Interzis - Palatul Imperial, de fapt un complex ce insumeaza 9.999 de cladiri, impresionant prin vastitatea sa. Dupa cateva ore petrecute pe stradutele serpuite trebuie sa ajungi in Pietei Tian'anmen - cea mai mare piata din lume, devenita simbol national, intrucat acolo este inmormantat Mao Zedong.

In fiecare weekend mii si mii de chinezi vin aici si stau la coada pentru a-si aduce omagiile. Poti continua apoi cu Palatul de Vara, incarcat de o istorie de 800 de ani, ce adaposteste cea mai bine conservata gradina regala din China, vaporul de marmura care pluteste pe lacul artificial si complexul de temple budiste.

Urmeaza apoi calatoria spre Shanghai cu noul tren expres de mare viteza. Prima oprire este orasul Suzhou, la 1040 km, distanta ce este parcursa in doar 5 ore. Suzhou este situat in delta raului Yangtze si este considerat a fi leaganul culturii wu.

Aici se vor vizita Gradina Guvernatorului Umil, cea mai spectaculoasa gradina a orasului. Dateaza din sec. al XV-lea si se spune ca proiectul a costat un vapor de argint si s-a desfasurat pe decursul a 16 ani. O alta atractie este Gradina Wangshi, mult mai mica in dimensiuni, insa stilurile aranjamentelor florale te lasa fara cuvinte. Fiind situat de-a lungul raului, o calatorie cu barca pe canalele orasului iti va releva toate minunatiile acestui oras denumit si "Venetia Chinei".

Urmatorul punct este Hangzhou, oras ce timp de mai multe secole a fost unul dintre cele mai importante centre economice ale Chinei. Una din atractiile principale este West Lake (Lacul de Vest), unde se pot face croaziere. Locul cu cel mai spectaculos peisaj este Podul Rupt, un pod care face legatura intre malul de nord si malul de sud al raului in cel mai stramt punct. Excursia continua cu vizitarea unei plantatii de ceai si participare la ceremonia servirii ceaiului, o adevarata arta in China.

Ultima zi este destinata Shanghai-ului, orasul cosmopolit ce rivalizeaza din ce in ce mai mult cu Hong Kong, mandria Chinei moderne. Vizita cuprinde: Gradinile Yuyuan in apropierea carora se afla piata Yuyuan, de unde se pot cumpara bijuterii de jad, suveniruri si produse traditionale chinezesti, orasul vechi, strada Nanjing (principala artera comerciala) si Promenada Bund - veritabila expozitie de arhitectura internationala, datorita cladirilor impunatoare construite de-a lungul sau.

Circuitul Paralela 45 in China de la Beijing la Shanghai cu plecare din 3 octombrie are pretul de 990 euro si include 7 nopti de cazare la hoteluri de 3 stele cu pensiune completa, transport cu avionul compania Air France KLM, transport cu trenul expres, transport cu autocarul local pe circuit, vizite si intrari la obiective turistice, ghid local pentru vizite si insotitor roman de grup.

Nu sunt incluse taxele de aeroport si de viza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vacanta China, #sejur China, #oferte vacanta China , #Stiri Vacanta