DanceMasters - ultimele pregatiri, ultimele emotii

Luni, 06 Martie 2017, ora 09:41
1576 citiri
DanceMasters - ultimele pregatiri, ultimele emotii

Ce inseamna pregatirea unui eveniment competitional de talia DanceMasters? Anul acesta Organizatorii au inceput din septembrie, pentru ca publicul sa aiba, pentru a 14-a editie, un regal de competitii de dans la sectiunile standard (vals lent, tango, vals vienez, slow fox, quick step) si latino (samba, cha cha, rumba, paso doble, jive).

Pe categorii de varsta, pe clase, in trei zile intregi de concursuri, in fata a 50 de arbitri din 15 tari, DanceMasters atrage peste 1500 de dansatori din 20 de tari, uneori dansandu-se chiar si pe 2 ringuri in paralel. DanceMasters este cea mai importanta competitie internationala de dans sportiv din tara si dintre cele mai bine pozitionate international, reunind anul acesta 6 concursuri cu licenta WDSF World Open (WDSF- Federatia Mondiala de Dans Sportiv) si 8 cu licenta WDSF International Open; un eveniment sportiv cu 520 de premii.

Care sunt ultimele pregatiri? Incepand de joi, 9 martie, se monteaza parchetul, se pregateste Sala, sunt intampinati dansatorii si arbitrii ce sosesc aproape cu fiecare cursa la Otopeni; arbitrii isi primesc mapele cu programul de arbitraj care inseamna pana la 12 ore in Sala.

Sportivii mai tineri, sub ochii antrenorilor, repeta parti din combinatii iar si iar, isi potrivesc splendidele costume, rochii fosnitoare, fracuri, isi aranjeaza coafurile, incep sa straluceasca...

Sambata 11 si duminica 12 martie se danseaza incepand cu orele 9 si pana la miezul noptii. Galele, in care se lupta cei mai buni din lume in semifinale si finale, incep la 19.30. In pauzele dintre categorii organizatorii au pregatit, pentru a incanta si rasplati publicul, show-uri si momentul de dans al publicului.

Vineri sunt concursuri dedicate incepatorilor - precompetitionalele si competitii nationale, sunt multi copii si parinti si bunici atrasi de explozia de bucurie si lacrimile de indarjire sportiva ale micilor dansatori, papusi perfecte.

Inceput ca o competitie sportiva care aducea in Sala Polivalenta doar lumea specializata a sustinatorilor si pasionatilor, cum aduc majoritatea competitiilor de dans sportiv, DanceMasters a devenit in ultimii ani un fenomen international ce se bucura de prezenta si emotiile a zeci de mii de spectatori, atat in Sala cat si la TV.

Eleganta dansurilor standard, scanteile ce sar la latino, vibratia din muschi ce rafineaza fiecare miscare pana la a reproduce muzica in perfectiune, anima in Sala un public minunat de care dansatorii sunt indragostiti.

Dansatori veni ...citeste mai departe despre "DanceMasters - ultimele pregatiri, ultimele emotii" pe Ziare.com

#DanceMasters 2017, #bilete DanceMasters, #concurs DanceMasters , #Stiri Vacanta