Cum iti alegi bagajul ca un turist profesionist

Joi, 26 Decembrie 2019, ora 16:40
777 citiri
Cum iti alegi bagajul ca un turist profesionist

Inventarea lowcost-ului a facut lumea larga mai usor de explorat. In acelasi timp, tot mai multi oameni au inteles ca, uneori, vacantele peste mari si tari mai vin si cu momente neplacute. In special cand e vorba de bagaj.

Fie ca e prea mare, prea neincapator, prea vulnerabil la suturi sau pur si simplu, prea usor de pierdut, bagajul nepotrivit este kriptonita calatorului. Asa ca e bine sa-l alegi corect. Daca iei unul in rate fara dobanda la eMAG, macar poti sa elimini pretul din ecuatie si sa te concentrezi pe criteriile mai importante.

Materialul

Moale sau dur? Cum e trolerul perfect? Ai fi tentat sa spui ca un bagaj tare este ideal pentru ca e mai rezistent la socuri. Dar aceasta problema se pune cu adevarat doar pentru bagajele de cala, care trec prin multe.

Chiar si asa, trebuie sa fii sigur ca alegi un material cu adevarat dur. ABS-ul este un plastic ieftin care s-ar putea sa crape la primul transport sub un maldar de alte bagaje.

Policarbonatul si polipropilena sunt mai rezistente si chiar fac diferenta fata de materialul textil. Dar daca intentionezi sa calatoresti mai mult cu bagaj de mana, cel din urma ar putea sa te avantajeze mai mult.

Pentru ca flexibilitatea iti permite sa introduci mai multe haine in acelasi spatiu, ai si buzunare exterioare pentru diverse maruntisuri, iar fermuarul este plasat in partea laterala, spre deosebire de trolerul dur, care se deschide la jumatate.

Marimea

Cum am mentionat anterior, marimea depinde de modul in care esti dispus sa calatoresti. Dar si de destinatie. Cand pleci pentru 14 zile in Argentina, nu poti sa iei cu tine doar un rucsacel. Dar chiar daca limitele bagajelor de cala sunt mai generoase, nu poti nici sa exagerezi, pentru ca exista limite de greutate.

Si pentru ca nu vrei sa tragi dupa tine un troler urias, intr-o tara straina, cu taxiuri mai mult sau mai putin accesibile. Un bagaj de mana ingenios proiectat s-ar putea sa te salveze, chiar si pentru deplasarile mai indelungate.

In general, spatiul dintr-un troler este ineficient folosit din cauza accesoriilor mici. Ideal este sa ai la dispozitie tot felul de buzunare si compartimente secrete, in care sa ascunzi aceste obiecte.

Rotitele

Doua sau patru? Fixe sau flexibile? Raspunsul tot la marime se intoarce. Daca sunt doua, de obicei sunt incluse in troler. Ceea ce economiseste spatiu. Dar iti va fi oribil de greu sa manevrezi trolerul.

Daca sunt patru si flexibile, te distrezi cu el pe strazi. Dar ai si 5 cm in plus, care ar putea fi fatali in fata terminalului. Si, la un trotuar mai inalt, s-ar putea sa ramai fara ele.

Culoarea

Asortata la ghete? Sau la geaca? Poti sa alegi ce culoare iti place. Dar daca esti un om practic, vei merge pe negru. Este cea mai rezistenta culoare la zgarieturi, pete si tot felul de alte intemperii. Din pacate, este si cea mai intalnita culoare, ceea ce iti face trolerul foarte usor de confundat pe banda rulanta.

Un model tipator si mai deosebit ar putea sa atraga toate privirile. Dar ti le va atrage si pe ale tale cand incerci cu nerabdare sa reintri in posesia bagajului.

Indiferent ce alegi, alege destept prin CardAvantaj. Poti sa imparti pretul in rate si sa cumperi bagajul perfect pentru toate calatoriile tale.

*Dobanda zero se aplica daca se achita lunar suma totala de plata, astfel cum este evidentiata in extrasul de cont emis de catre Banca. Pentru o limita de credit de 5.367 lei, dobanda fixa este de 28%/an, rata lunara de plata este de 512,57 lei, iar dobanda anuala efectiva (DAE) este de 38,94%, fiind calculata pentru suma mentionata mai sus retrasa in intregime in prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (Romania) S.A. si rambursata in 12 rate lunare egale. Valoarea totala platibila este de 6.307,27 lei incluzand dobanda, comisionul anual de administrare cont curent de card in valoare de 49 lei si costul de utilizare a mijlocului de plata in valoare de 107,69 lei.

#troller profesionist, #bagaj cala , #Stiri Vacanta