City break de Craciun. Inspira-te din 2013 pentru 2014

Miercuri, 25 Decembrie 2013, ora 00:00
2350 citiri
City break de Craciun. Inspira-te din 2013 pentru 2014

Targurile de Craciun atrag, anual, mii de vizitatori. Anul acesta in top raman targurile de la Viena, Helsinki sau Copenhaga.

Oriunde te-ai afla in acest moment, un astfel de targ te va face sa simti cu adevarat spiritul Craciunului.

Business24 iti prezinta cateva dintre cele mai frumoase targuri si povestea lor, ce ti-ar putea servi ca sursa de inspiratie pentru un eventual city break de Craciun, anul viitor:

Targul de Craciun din Viena

Peste 20 de targuri de Craciun au loc in capitala Austriei, insa cel mai cunoscut este insa cel din fata Primariei, organizat pentru prima oara in 1986.

Deschis anul acesta intre 16 noiembrie si 24 decembrie, targul a atras peste trei milioane de vizitatori, dintre care 500.000 din strainatate.

Elementul central al targului este pomul de Craciun, care, conform traditiei, este daruit Vienei in fiecare an de catre alta regiune austriaca. De aceasta data molidul de aproximativ 100 de ani si inalt de 30 de metri a venit din Stiria (Steiermark).

Nu-au lipsit nici in acest an "Caruselul nostalgiei", "Posta norilor", de unde pot fi trimise felicitari de Craciun in intreaga lume, teatrul de papusi sau atelierele pentru cei mici.

De asemenea, pe asa-numita "scena a cerului" diferite personalitati citesc povesti de Craciun, iar in salile festive ale Primariei coruri internationale interpreteaza cantece de Craciun din toate colturile lumii.

Targul de Craciun din Bolzano, Italia

In orasul Bolzano, aflat in regiunea Tirolului de Sud, are loc cel mai mare targ de Craciun din Italia, scrie CNNTraveller

Din 1990, in fiecare an, din seara zilei de 29 noiembrie pana la Craciun, in jur de 80 de tarabe din lemn vand obiecte din sticla, decoratiuni pentru pomul de Craciun, papuci de blana sau jucarii "de moda veche" confectionate din lemn.

Targul de Craciun din Copenhaga, Danemarca

Gradinile Tivoli sunt transformate intr-un paradis de Craciun intre 15 noiembrie si 31 decembrie datorita celor peste 500.000 de beculete, instalarea lor fiind "regizata" de directorul de design Tiffany@Co, John Loring.

Targul de Craciun din Tivoli se desfasoara in fiecare din 1994 si atrage in jur de un million de vizitatori la fiecare editie, un numar insemnat de turisti in conditiile in care Danemarca are o populatie de 5,5 milioane de locuitori. Este locul perfect pentru a gusta vinul fiert si clatitele cu mere si scortisoara si a cumpara pulovere traditionale sau decoratiuni din portelan.

Targul de Craciun din Helsinki, Finlanda

Targul de Craciun Ornamo Bazaar organizat in sala Valkoinen Sali are loc in perioada 11-22 decembrie.

Comercianti din toate colturile tarii se inghesuie sa vanda bijuterii, ceramica, accesorii, vesela sau decorantiuni si se intrec in forme care mai de care mai inedite.

Tarful din Piata de Craciun St Thomas s-a desfasurat in perioada 7- 22 decembrie 2013, in Piata Senatului, unde gasesti peste 120 de tarabe intestate cu produse de Craciun si un invitat special, Mos Craciun.

Targul de Craciun din Barcelona, Spania

In secolul al 19-lea, Plaza de la Seu era considerata piata "casatoriei". Insotite de mamele lor, tinerele "defilau" in cele mai frumoase haine in speranta de a atrage atentia vreunui pretendent.

In zilele noastre, este un targ de Craciun in care mestesugarii locali isi "etaleaza" cele mai bune lucrari.

In fiecare an, din 30 noiembrie si pana pe 23 decembrie, turistii gasesc in cele peste 300 de standuri bijuterii, haine, obiecte din ceramica sau decoratiuni de Craciun.

#targuri Craciun, #cadouri targuri Craciun, #targ Craciun Viena, #capitala europeana targuri Craciun , #Stiri Vacanta