Ce destinatii aleg romanii pentru minivacante si cati bani sunt dispusi sa plateasca

Miercuri, 06 August 2014, ora 14:50
1529 citiri
Ce destinatii aleg romanii pentru minivacante si cati bani sunt dispusi sa plateasca

Turistii romani aleg sa isi petreaca minivacantele din timpul anului in destinatii nu foarte indepartate unde pot ajunge usor cu masina proprie sau zboruri de una pana la trei ore, au declarat mai multi reprezentanti ai agentiilor de turism.

"Romanii aloca un buget de 300 de euro de persoana pentru minivacantele din timpul anului si isi cumpara pachetele turistice pe ultima suta de metri. Multi nici nu stiu daca vor avea timp sa plece din oras pentru 2-3 zile, asa ca exista trendul de a cumpara cu 2 saptamani inainte de minivacanta. Prin urmare, se cer city break-urile, 3 nopti/4 zile. Minivacantele ne aduc mereu un plus de rezervari pe city breakuri. Cei mai multi aleg Roma, Verona, Paris, Viena si Londra. Aleg hoteluri de 3 si 4 stele, in regim mic dejun", a declarat pentru AGERPRES Stefano Iervolino, director general al agentiei Fly Go.

Aceasta tendinta se mentine si pentru cei care aleg sa cumpere pachete turistice pentru minivacata de Sf. Marie Mare, intre 15-17 august.

"Sunt preferate destinatiile autohtone de sezon, statiunile animate ale litoralului romanesc sau statiunile montane, dar bineinteles sunt si destui iubitori de city break-uri care aleg sa petreaca 3-4 zile in orase europene precum Barcelona, Paris, Londra, Amsterdam, Praga, Lisabona sau, in mai apropiatele Viena sau Budapesta. Majoritatea turistilor profita de zilele libere calatorind impreuna cu familia, alegand hoteluri de 3 sau 4 stele cu servicii de masa incluse, de tip demipensiune sau chiar all inclusive", a declarat Madalina Grosu, product manager Happy Tour.

Delta Dunarii, in preferintele romanilor pentru minivacanta de Sf. Maria

Bugetul alocat acestor minivacante variaza in functie de destinatia aleasa, insa, in ultimii doi ani, se observa o crestere a a acestui.

"Pentru minivacanta din luna prilejuita de sarbatoarea de Sf. Maria, fiind in plin sezon estival, cei mai multi dintre turisti aleg statiunile litorale (din Romania sau Bulgaria), zonele montane din apropierea oraselor sau zonele rurale celebre (Maramures, Bucovina, Oltenia de Nord). Un loc important in preferintele romanilor pentru aceasta minivacanta se afla, insa, si Delta Dunarii sau resorturile integrate din apropierea marilor orase (cele care detin facilitati pentru copii, piscina, parcuri de aventura). Cele mai alese locatii pentru aceasta minivacanta sunt pensiunile si vilele din zona rurala, unde cu un buget modest poti petrece un wee-kend prelungit foarte placut", precizeaza Marius Pandel, CEO ChristianTour.

Clientii agentiilor de turism sunt, in general, cei cu cu un program incarcat, consumatori de minivacante, obisnuiti sa primeasca consultanta de la un specialist.

"Turistul care alege sa achizitioneze o minivacanta prin intermediul agentiei de turism este in general cel din categoria familist, care doreste sa aiba siguranta locatiei in care se deplaseaza si confortul mult ravnit. In acelasi timp, opteaza pentru rezervarile prin agentii de turism cei care se deplaseaza in afara Romaniei si mai putin cei care practica turism intern", ne spune Marius Pandel, CEO ChristianTour.

Cand vine vorba de agentii online, turistii opteaza, in principal, pentru cumpararea biletelor de avion.

"Clientii Fly Go cumpara, in general, bilete de avion dar si city break-uri pentru care exista o tendinta de crestere si in 2014. Clientii nostri sunt obisnuit cu online-ul, cu plata imediata cu cardul fiind majoritar romani care lucreaza in strainatate, sau care au rude care lucreaza in strainatate, prin urmare cumpara mult Spania, Italia, Anglia, Franta", spune Stefano Iervolino.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#turisti romani, #minivacante 2014, #pachete turistice Romania, #buget minivacanta romani , #Stiri Vacanta