Biciclesti in Vacaresti: Primul traseu de 8 km a fost inaugurat in parcul natural

Marti, 29 August 2017, ora 12:41
1477 citiri
Biciclesti in Vacaresti: Primul traseu de 8 km a fost inaugurat in parcul natural
Foto: Asociatia Parcul Natural Vacaresti

Parcul Natural Vacaresti va deveni prietenos si pentru biciclisti, dupa ce a fost amenajat un traseu de cicloturism si drumetie pe o distanta de 8 km.

Traseul se adreseaza bicicletelor echipate pentru terenuri accidentate si este permis adultilor si copiilor insotiti de parinti, se arata intr-un comunicat remis marti Ziare.com.

Traseul de opt kilometri este format din doua parti: poteca "belvedere" si poteca "printre balti". Aceasta se desfasoara pe digul care imprejmuieste parcul, coborand in interior, pe potecile principale. Accesul se poate face pe doua intrari: Splaiul Unirii 168 si rampa de intrare in parc, din directia Strada Savinesti. Traseul se parcurge in aproximativ 60 de minute.

"Una dintre functiile cele mai importante ale Parcului Natural Vacaresti este cea de recreere. O recreere 'sanatoasa' care include activitati precum sportul, plimbarea, observarea peisajului, relaxarea in aer liber si liniste. Biciclistii care vor patrunde in parc pe bicicleta vor avea de acum ocazia sa se bucure din plin de aceste servicii", a declarat Dan Barbulescu, directorul Asociatiei Parcul Natural Vacaresti.

Citeste si La pas prin Delta Vacaresti, paradisul verde dintre betoanele Bucurestiului (Galerie Foto)

Programul Biciclesti in Vacaresti va continua prin organizarea unui concurs de mountain bike - Bucharest MTB Race, eveniment de tip XCO, in Parcul Natural Vacaresti, pe data de 4 noiembrie 2017, se mai arata in comunicatul citat.

Asociatia Parcul Natural Vacaresti aminteste in comunicat si activitatile interzise pentru a nu face rau naturii: aprinderea de orice fel a focului (inclusiv fumatul), pescuitul, abandonarea deseurilor, ruperea sau distrugerea vegetatiei, eliberarea animalelor domestice de apartament, accesul cu mijloace de transport motorizate.

A.G. ...citeste mai departe despre "Biciclesti in Vacaresti: Primul traseu de 8 km a fost inaugurat in parcul natural" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#traseu cicloturism Delta Vacaresti, #traseu cicloturism Vacaresti , #Stiri Vacanta