A fost desemnat cel mai bun restaurant din lume

Luni, 21 Decembrie 2015, ora 13:35
1575 citiri
A fost desemnat cel mai bun restaurant din lume
Foto: Facebook/Hotel de Ville

Un nou ghid al restaurantelor, realizat de Franta, a fost lansat recent, propunand un clasament ambitios al celor mai bune 1.000 de "localuri de exceptie" din intreaga lume.

Onoarea de a ocupa primul loc in acest palmares revine restaurantului Hotel de Ville din Crissier, Elvetia, cu trei stele Michelin, condus de bucatarul franco-elvetian Benoit Violier, in varsta de 44 de ani.

Conform noului ghid, intitulat "La Liste", restaurantul din Elvetia este urmat pe locul al doilea de restaurantul Per Se din New York al bucatarului Thomas Keller si pe locul al treilea de restaurantul Kyo Aji din Tokyo, al bucatarului Kenichiro Nishi.

In realizarea acestui clasament frantuzesc s-a folosit un algoritm numit Ciacco, porecla prietenului mancacios al lui Dante din "Infernul", inventat de Antoine Ribaut, arhitect franco-american de sisteme informatice.

El a folosit date din surse care au inclus 200 de ghiduri alimentare din 92 de tari, cum ar fi Michelin, Gault & Millau si Zagat, si ...citeste mai departe despre "A fost desemnat cel mai bun restaurant din lume" pe Ziare.com

#cel mai bun restaurant lume, #top restaurante, #cel mai bun restaurant , #Stiri Vacanta