7 trucuri pentru a economisi bani si timp la inchirierea unei masini!

Miercuri, 11 Iulie 2018, ora 15:37
1244 citiri
7 trucuri pentru a economisi bani si timp la inchirierea unei masini!

Fiecare persoana isi doreste sa faca economii si cu totii citim pe internet articole care ne invata cum sa salvam bani dar sa facem in acelasi timp investitii avantajoase si calitative.

Daca esti genul de persoana care calatoreste mult si te-ai gandit sa apelezi la serviciile de rent a car, atunci este bine sa citesti acest articol si sa descoperi cum poti face economii atunci cand inchiriezi un autoturism.

Daca doresti sa inchiriezi o masina la un pret rezonabil, inchirieri masini Bucuresti - EvoGo iti ofera cele mai bune si eficiente solutii. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa iti alegi modelul de masina, perioada de timp dorita, si pleci la drum linistit!

1. Inchiriaza masina din timp

Este bine sa iti stabilesti pe cat posibil concediul din timp, astfel vei putea analiza si verifica toate ofertele pe care firmele rent a car le publica pe internet. Daca pana acum ai mai inchiriat si de la alte firme, poti verifica daca acestea au programe speciale pentru clientii fideli si daca iti pot oferi ceva reduceri pentru ca revii cu o noua inchiriere.

2. Adu propriul scaun pentru copil si GPS

Daca ai unul sau mai multi copii pe care vrei sa iti iei cu tine in vacanta recomandarea noastra este sa alegi sa vii cu propriul scaun pentru masina. Majoritatea companiilor de inchirieri auto au anumite taxe pentru dotari suplimentare, cum ar fi scaune pentru copii, GPS, un sofer suplimentar si altele asemanatoare. Pe termen lung veti descoperi ca puteti face o economie substantiala si in plus, nu mai trebuie sa te gandesti ca micutul tau foloseste un scaun pe care l-au mai folosit si altii inainte.

Acelasi lucru este valabil si pentru instalatiile GPS. Daca stii ca ai nevoie de un GPS pentru a putea calatori in siguranta recomandarea noastra este sa incerci sa folosesti aplicatia telefonului sau sa iti iei propriul GPS. Poti imprumuta de la prieteni sau iti poti cumpara unul pe care sa il ai si cu alte ocazii in care conduci si ai nevoie de ghidaj suplimentar. Il vei folosi cu siguranta si data viitoare cand inchiriezi o masina dar si atunci cand iti conduci propriul vehicul deci pe termen lung este o investitie foarte buna.

3. Rezerva direct la compania de inchirieri auto

Nu alege sa faci rezervari prin agentii pentru ca acestea tind sa ridice mult preturile prin diferite comisioane. Rezervarile dureaza in general cateva secunde si este posibil sa rezervi direct de pe site-ul firmei de inchirieri auto.

La Rent a car Bucuresti - EvoGo ai posibilitatea de a inchiria direct de pe site cele mai bune masini si vei vedea exact dorarile pe care vehiculul ales le are precum si toate conditiile necesare inchirierii. Nu ai nevoie de o agentie ca sa inchiriezi masina. Daca nu te descurci pe site poti suna la unul din numerele de telefon de pe site sau poti apela la formularul de contact.

4. Umple rezervorul masinii inainte de a o returna

In caz contrar, personalul iti poate percepe taxa pentru combustibil iar pretul combustibilului este de cele mai multe ori dublu. Toate aceste detalii se regasesc in general in contract pe care este bine sa il citesti cu atentie, oricat de plictisitor ar putea sa para pentru a evita toate surprizele ulterioare. De asemenea, iti recomandam sa faci poze cu masina atat la preluare cat si la predare.

Daca vreodata masina a avut defecte inainte de a o utiliza este important sa ai suficiente dovezi. Acesta este un sfat foarte important pentru ca poti avea comisioane pentru reparatii foarte mari daca nu faci dovada ca masina era deja stricata sau avea mici defecte inca din momentul in care ai luat-o.

Verifica alaturi de personalul firmei starea masinii si semnaleaza toate defectele pe care le vezi inca de la bun inceput. Acestea trebuie sa fie trecute in contractul de preluare pentru ca la final sa nu descoperi ca ai costuri suplimentare nedorite.

Este bine sa fii foarte atent in momentul in care iei masina de la firma de inchirieri. Atunci cand aduci masina inapoi la firma este recomandat sa verifici din nou alaturi de personal starea masinii. Tot ce nu corespunde ar trebui discutat la momentul predarii si consemnat in procesul verbal. Pastreaza pentru o perioada lunga de timp acest act pentru eventualitatea in care esti ulterior acuzat de alte daune.

5. Asigura-te ca ai posibilitatea de a merge cu masina oriunde vrei

Unele companii de rent a car percep taxe suplimentare pentru depasirea unui anumit numar de kilometri, asa ca daca ai de facut un drum lung, verifica acest lucru. Deasemenea, se percep taxe pentru livrarea masinii la aeroport sau in alte locatii. Asigura-te ca poti ridica masina din locul dorit, fara o suma de bani data in plus.

Daca vrei sa parasesti tara cu masina va trebui sa te asiguri ca politica firmei de inchirieri auto iti permite sa faci asta, altfel poate fi considerat furt si sa ai probleme cu organele legii. Spune inca de la inceput ca vrei sa parasesti tara cu ea si e posibil sa primesti oferte speciale sau sa ti se recomande o companie care accepta astfel de calatorii.

6. Alege sa nu platesti in avans

Cele mai multe companii de inchiriere de masini nu solicita clientului sa plateasca in avans. Acest sfat este foarte util pentru cazul in care din diverse motive te razgandesti sau daca gasesti intre timp o alta companie care ofera un pret mai bun. De regula, poti anula rezervarile fara costuri suplimentare si ai ocazia de a beneficia de reducerile care apar intre timp.

Iti recomandam de asemenea, sa anulezi rezervarea atunci cand ai gasit altceva pentru ca vehiculul dorit de tine sa devina disponibil pentru o alta persoana care este interesata de el. De asemenea, in momentul in care alegi sa renunti la rezervare este posibil sa primesti din partea companiei o oferta mult mai buna fie la un model mai bun de masina fie la un pret mai mic pentru acelasi vehicul.

7. Rezerva o masina mica

Atunci cand calatoresti singur sau in doi este mai bine sa alegi o masina mai mica. Masinile economice nu consuma foarte mult combustibil si vei avea posibilitatea de a economisi mai mult cu aceasta categorie.

Este bine sa incerci sa inchiriezi o masina mai mica pentru ca de obicei firmele rent a car nu au in flote foarte multe astfel de vehicule deci ai o sansa sa ti se ofere o masina dintr-o clasa superioara la un pret mult mai mic. Firmele rent a car nu vor sa isi piarda clientii, in cazul in care nu au disponibile masinile pe care acestia si le doresc. Daca vrei sa beneficiezi de costuri mici pentru o masina normala poti apela la aceasta tactica, insa nu de fiecare data functioneaza.

Daca urmezi sfaturile de mai sus cu siguranta vei avea o experienta placuta in timpul calatoriei tale cu masina de inchiriat. Ti-am oferit o serie de sfaturi utile care sa te ajute sa calatoresti in cele mai bune conditii avand in acelasi timp si pretul optim. Daca iti doresti servicii rent a car de calitate si la cele mai mici preturi, tot ce ai de facut este sa apelezi la firma de inchirieri masini Bucuresti EvoGo!

#inchirieri masini Bucuresti , #Stiri Vacanta