Vacantele ieftine au umplut statiunile montane

Miercuri, 04 Ianuarie 2012, ora 18:52
2196 citiri
Vacantele ieftine au umplut statiunile montane

Tarifele mici practicate in acest sezon de hotelierii romani din statiunile montane a adus un grad mediu de ocupare de 80% in luna decembrie, maximul fiind inregistrat de Revelion.

Astfel, 95% dintre pachetele turistice oferite in statiunile montane au fost vandute, conform datelor oferite de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Cu ocazia perioadei sarbatorilor care tocmai au trecut preturile practicate au scazut cu 30% fata de aceeasi perioada a anului 2010, tarifele scazand mult sub cele practicate de alte tari europene. Spre exemplu, o vacanta in Romania a fost mai ieftina cu aproximativ 5 procente fara de una in Ungaria, si cu 50 procente decat in Austria.

Cu toate ca pentru prima oara in multi ani tarifele au scazut, turistii au cautat reduceri chiar mai mari. Site-urile care vand vouchere au devenit foarte populare in ultima vreme, iar numarul celor care si-au achizitionat pachetele de vacanta in acest mod a crescut considerabil.

In cea de-a doua jumatate a anului 2010, doar pe adulmec.ro numarul ofertelor de turism a depasit 2.600, iar cel al cupoanelor cumparate a intrecut 17.000 doar intr-o singura luna.

"Inca din luna octombrie, pe agregatorul www.adulmec.ro, cel mai cautat termen a fost "revelion", asa ca putem spune ca foarte multi dintre useri sunt interesati de ofertele de turism si, vazand numarul de cupoane vandute, putem spune ca multi dintre ei isi vor petrece vacanta de iarna "la reducere"," a declarat Daniela Mititelu, copywriter al site-ului, pentru Business 24.

Pe langa locatiile din tara, cei care au dorit sa isi petreaca sarbatorile si noapte dintre ani departe de casa au ales destinatii din strainatate. Venetia, Dubai, Praga si Elvetia sunt doar cateva din alegerile "cu reducere" alese de romani.

#vacanta 2011, #Craciun 2011, #vacanta munte, #revelion 2011 , #Statiuni