Pensiunile din Apuseni, rezervate aproape in intregime de Revelion

Joi, 29 Decembrie 2011, ora 20:31
2646 citiri
Pensiunile din Apuseni, rezervate aproape in intregime de Revelion

Pensiunile din Muntii Apuseni au fost rezervate aproape in intregime pentru Revelion, autoritatile estimand ca in total cateva mii de turisti au ales aceasta zona.

Seful ANTREC Alba, Emil Comsa, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, ca gradul de ocupare in pensiunile din Muntii Apuseni pentru Revelion este de aproape suta la suta. Comsa a spus ca rezervarile sunt in special pentru sejururi foarte scurte sau doar pentru noaptea de Revelion.

"Sunt pensiuni care sunt ocupate in intregime pentru Revelion, dar pentru urmatoarele zile nu mai au clienti. In acest an, turistii au optat pentru sejururi foarte scurte sau doar pentru noaptea de Revelion", a afirmat Comsa.

Potrivit sursei citate, in judetul Alba exista peste 300 de pensiuni, dintre care mai putin de o treime sunt clasificate turistic conform legislatiei in domeniu.

Seful ANTREC Alba a afirmat ca, in acest an, pachetul turistic la o pensiune de trei margarete ajunge la 750 de lei pentru patru nopti cazare cu masa festiva si demipensiune, iar la patru margarete depaseste 1.000 de lei.

Spre exemplu, un hotel din Arieseni, clasificat cu trei stele, ofera pentru noaptea de Revelion o masa festiva cu bauturi si mancaruri traditionale, dar si focuri de artificii, pachetul de patru nopti costand pentru aceasta perioada 1.800 de lei.

In judetul Alba au existat oferte si pentru turistii cu mai putini bani, pachetele turistice pornind de la 500 de lei pentru doua nopti de cazare si pensiune completa de Revelion.

Profitand de faptul ca multi dintre locuitorii din Alba au ales sa renunte in acest an la mini vacantele la munte, proprietarii mai multor restaurante din Alba Iulia au incercat sa isi atraga clientii cu petreceri de Revelion in care au inclus concerte cu interpreti cunoscuti de muzica usoara sau de manele, dar si tombola cu premii substantiale.

Un restaurant din Alba Iulia care detine sase sali de evenimente pune la bataie pentru noaptea dintre ani un premiu constand intr-un autoturism si doua sejururi la munte. Pretul petrecerii de Revelion la acest local este de 180 de lei de persoana, iar la aceasta s-au inscris cateva sute de persoane.

#pensiuni agroturistice, #destinatie turistica apuseni revelion, #destinatii revelion , #Statiuni