Festivalul Oamenilor de zapada, in statiunea Straja

Duminica, 18 Martie 2012, ora 20:00
2955 citiri
Festivalul Oamenilor de zapada, in statiunea Straja

Masini decapotabile in marime naturala, un snowhotel, statui infatisand politicieni sau personalitati publice, toate din zapada, au fost construite de turisti in statiunea montana Straja, unde in acest sfarsit de saptamana are loc Festivalul Oamenilor de Zapada.

Turistii care isi petrec sfarsitul de saptamana in statiunea montana Straja, din Valea Jiului, judetul Hunedoara, au putut participa la un concurs al formelor din zapada, ei folosindu-si imaginatia si construind masini decapotabile in marime naturala, un snowhotel, statui infatisand politicieni sau personalitati publice.

Cristian Pop, salvamontist, a construit un adapost in zapada. Astfel, el a sapat sub un strat de zapada inalt de peste cinci metri si a facut un adapost subteran caruia i-a pus numele snowhotel.

"O camera cu doua locuri. Cine doreste e asteptat deseara. Am pus un sac de dormit inauntru", si-a prezentat Cristian Pop constructia in fata juriului.

Doi frati din Lupeni, Calin si Lucian Suta, au facut din zapada o masina decapotabila de marime naturala cu cauciucuri, faruri si oglinzi laterale.

"Am facut un Lamborghini de ma invidiaza toata partie. L-as duce la salonul de la Geneva ca nu gasim masina mai eco decat asta, dar mi-e teama ca se topeste pana acolo", a spus Calin Suta.

Ajutata de prieteni o studenta la Stomatologie, din Cluj, a modelat un dinte cariat de jumatate de metru.

"Dintele are coroana, iar deasupra am pus carbune negru ca sa se vada caria. E deja mort de la atata fumat si bauturi alcoolice. La radacini am stropit cu vin rosu sa se vada ca are gingivita", a spus Ioan Hancila.

Doi adolescenti au facut o caricatura politica, reprezentandu-l pe presedintele Traian Basescu intins la soare si pazit de fostul premier Emil Boc, iar un grup de fete au sculptat-o in zapada pe Bianca Dragusanu.

Juriul format din reprezentanti ai organizatiei Pro Straja s-a plimbat prin toata statiunea, a fotografiat formele de zapada si a deliberat, marele castigator fiind desemnat un om de zapada de peste doi metri construit de un elev, Darius Soci, impreuna cu parintii lui, chiar langa crucea din Straja.

"Am lucrat vreo cinci ore la omul de zapada impreuna cu mama si tata si apoi l-am imbracat in saci din plactic albi. Ma bucur ca am castigat", a spus Darius Soci.

Indiferent de varsta turistii s-au distrat modeland zapada, toti concurentii fiind premiati.

Peste 3.000 de turisti se bucura de vremea frumoasa din acest weekend, la Straja, gradul de ocupare in statiunea montana fiind de peste 90 la suta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#festival om zapada, #festival straja, #weekend munte straja , #Statiuni