Ski Trip: De la partiile bavareze la versantii pufosi din Slovenia

Joi, 01 Decembrie 2016, ora 00:00
5016 citiri
Ski Trip: De la partiile bavareze la versantii pufosi din Slovenia
Foto: Fine Stay Slovenia

Nu trebuie sa fii neaparat schior ca sa te bucuri de o iesire in peisajul montan impodobit cu zapada. Conform datelor prelucrate de Fortuna Business Travel, turistii romani au devenit "dependenti" de mini-vacantele de iarna petrecute la munte.

"O saptamana la munte iti schimba sangele pentru cateva luni", arata studiul efectuat de reprezentantii turoperatorului. Agentia de turism sustine ca, in acest an, se inregistreaza o crestere spectaculoasa pentru pachetele de vacante la schi, iar cele mai populare destinatii te asteapta si pe tine pentru un sejur relaxant pe partie.

Germania, cu "regina coroanei domeniilor schiabile" din aceasta tara, Garmisch Partenkirchner, se dovedeste o destinatie accesibila atat incepatorilor, familiilor cat si pasionatilor de sporturi de iarna.

Foto: Wikimedia

Cei care nu doresc sau nu au conditia fizica sa exploreze peisajul inzapezit neaparat pe schiuri pot face o plimbare romantica si cu sania bavareza trasa de cai.

Numeroase restaurante servesc atat specialitati regionale cat si delicatese internationale. Fie ca sunteti incepator sau demult pe placi, la Berchtesgaden veti gasi pentru fiecare ceva potrivit.

Serbia este o alta destinatie care tinde sa scape radarului turistilor amatori de vacante la schi, iar peisajul si serviciile din statiunea Kopaonik te vor incanta cu siguranta. Partiile de aici se deschid in noiembrie, iar sezonul se intinde pana in luna martie.

Foto: Wikimedia

La o altitudine de 1.800 de metri, statiunea Kopaonik ofera un snow park, 21 de partii de dificultate redusa, 9 trasee cu dificultate medie, 6 partii pentru schiorii experimentati si 12 trasee de schi de tura. In total, 55 de kilometri de partii promit sa-ti faca vacanta mai frumoasa.

Telescaunele sunt cu 2, 4 si 6 locuri, iar pe anumite trase acestea sunt dublate si de intalatii de teleschi. Capacitatea de transport pe ora se ridica la 32.000 de persoane, ceea ce spune destul de multe si despre dimensiunea statiunii montane din Serbia.

Pentru amatorii de senzatii tari statiunea ofera si o partie de bob pe sine.

Slovenia te poate momi sa petreci un sejur pe partie cu doua destinatii turistice situate in nord-vestul tarii: Kranjska Gora si Vogel.

Foto: Sloveniapd

Ambele statiuni sunt dotate cu instalatii moderne, iar peisajul montan se va dovedi atractiv pana si pentru cei care nu indraznesc sa se aventureze pe partie.

Tarifele incep de la 35 Euro/pers pe noapte si pot ajunge pana la 250-350 Euro/pers pe noapte sau chiar mai mult.

Pentru rezervari pana la 30 octombrie sau 15 noiembrie poti beneficia de reduceri Early Booking sau nopti gratuite!

Locurile disponibile sunt limitate asa ca, pentru a prinde oferte bune, trebuie sa rezervi pachetul de vacanta cat mai devreme.

#vacanta iarna, #vacanta schi, #pachete vacanta schi, #destinatii vacanta iarna , #Partii de schi