Schi in Chamonix, urmatoarea ta aventura!

Sambata, 16 Februarie 2013, ora 00:00
2617 citiri
Schi in Chamonix, urmatoarea ta aventura!
Sursa foto: skiweekend.com

Statiunea Chamonix din Franta, situata la poalele muntelui Mont-Blanc, este un veritabil paradis pentru cei mai curajosi schiori, pentru ca are cel mai mare numar de partii neamenajate din lume.

Daca esti pasionat de schi si iti doresti un loc in care sa poti practica acest sport si la sfarsitul lunii februarie, Chamonix ar putea fi perfecta pentru tine. Mai ales ca pe partiile abrupte si lungi iti vei testa abilitatile de schior si iti vei depasi limitele.

Pe de alta parte, printre cele 76 de partii, cu o lungime totala de 155 de kilometri, exista si partii cu un nivel scazut de dificultate sau partii clasficate cu grad mediu de dificultate.

Din acest motiv, indiferent de nivelul tau de pregatire, cu siguranta vei putea alege partia potrivita pentru tine. Statistic vorbind, conform site-ului oficial al statiunii, clasificarea partiilor este urmatoarea: 23% pentru incepatori, 31% pentru intermediari, 33% pentru avansati si 13% pentru experti.

Datorita numarului mare de partii pentru experti, comparativ cu alte statiuni din lume, Chamonix si-a castigat reputatia de "Regina", potrivit Tripadvisor.

Cea mai cunoscuta din Chamonix este partia de pe ghetar "Vallee Blanche", cu peisajele sale spectaculoase. Tine cont, insa, ca Vallee Blanche este extrem de dificila si vei avea nevoie de prezenta unui ghid montan. Lungimea sa este de 22 kilometri, diferenta de nivel fiind de 2700 metri.

In afara partiilor, Chamonix este un oras activ, vibrant, cu o atmosfera plina de viata si o viata de noapte excelenta.

Daca vrei sa iei o pauza de la schiat, poti oricand sa te relaxezi la piscina acoperita, la cinematograf sau in centrul SPA. Desigur, poti opta si pentru alte sporturi extreme, cum ar fi zboruri cu parapanta sau zboruri alpine cu elicopterul.

Nu in ultimul rand, seara ai putea face o plimbare cu sania trasa de cai, o activitate placuta si relaxanta, care te va ajuta sa descoperi mai bine peisajele uluitoare din statiunea franceza.

In Chamonix exista mai multe de 100 de restaurante, pe toate gusturile. Trebuie sa incerci fondue, o specialitate pentru aceasta regiune, facuta din mai multe tipuri de branza topite intr-un recipient special. Pretul unui astfel de preparat variaza intre 25 si 45 de euro, in functie de numarul si tipul branzeturilor folosite.

#statiune schi, #statiune lux, #statiune Chamonix , #Partii de schi