Partii de schi unde poti evita aglomeratia de pe Valea Prahovei

Marti, 10 Ianuarie 2012, ora 13:18
4063 citiri
Partii de schi unde poti evita aglomeratia de pe Valea Prahovei

Sezonul de iarna la munte nu s-a terminat, iar o scurta vacanta este mereu binevenita.

Daca doriti sa evitati ambuteiajele si aglomeratia din statiunile de pe Valea Prahovei, puteti opta pentru partii de schi din judetele Alba, Maramures sau Caras-Severin, potrivit Gandul.

Partii in Maramures si Alba

In Maramures, la o distanta de 620 de kilometri de Bucuresti, si la circa 10 ore de mers cu masina, se afla localitatea Cavnic, unde se poate schia in conditii excelente pe partiile Icoana si Roata, unde stratul de zapada depaseste pe alocuri jumatate de metru.

In judetul Alba, se poate schia in statiunea Arieseni, pe partiile Vartop 1 si 2, unde stratul de zapada atinge 35 de centimetri.

Pe partia Vartop 1 tariful pentru adulti este de cinci lei, in timp ce pe Vartop 2, tariful la urcare este de doi lei, iar in Maramures, tariful pentru telescaun variaza intre trei lei urcarea si 35 de lei, abonamentul pentru o zi.

Tot in judetul Alba se mai poate schia si in localitatea Sugag, unde tariful este de cinci lei pentru o urcare pe Partia Curmatura sau Sureanu.

Partiile din Caras-Severin si Gorj

In Caras-Severin puteti schia pe partiile din Semenic, si partiile Crucea de Brazi 1 si 2, amenajate in 2009, in timp ce Partia Slalom Urias este inchisa.

In Muntele Mic din judetul Caras-Severin se poate schia pe partia Sub Telescaun si Borlova, unde stratul de zapada are 25 de centimetri.

Pe partiile M1 si M2 din Gorj, stratul de zapada ajunge chiar si la o jumatate de metru, putandu-se schia in conditii optime.

#partii schi Valea Prahovei, #schi Maramures, #schi Gorj, #partia Vartop, #vacanta munte , #Partii de schi