Vacanta in Bulgaria: Bugetul mediu al romanilor ajunge la 500 de euro

Duminica, 10 Martie 2013, ora 13:47
4042 citiri
Vacanta in Bulgaria: Bugetul mediu al romanilor ajunge la 500 de euro

Rezervarile early booking pentru Bulgaria au crescut cu 35% in primele doua luni din 2013, comparativ cu anul anterior, cea mai solicitata statiune fiind Obzor, iar media anuala de cost a unui sejur in aceasta tara este, pentru turistii romani, de circa 500 de euro/familie.

Piata romaneasca a inregistrat, in primele doua luni ale anului, o crestere importanta a rezervarilor tip early booking fata de anul 2012, procentajul de 35% consemnat reprezentand cea mai importanta evolutie de cand a fost introdus acest concept in Romania, in urma cu aproape opt ani, precizeaza un studiu realizat de Travel Planner, agentie de turism specializata in vacante pentru Austria si Bulgaria.

"Rezervarile efectuate din timp, tip early booking, au inceput in Romania prin anii 2005-2006. An de an, a fost o crestere, romanii obisnuindu-se sa isi asigure din timp pachetele turistice, beneficiind, astfel, si de reduceri substantiale.

Daca in tarile vestice, precum Germania, circa 70-80% dintre turisti rezerva pachetele turistice in acest fel, in Romania estimez ca ponderea a ajuns la circa 30%, o crestere importanta fata de 10%, la cat se ridica procentul inainte de izbucnirea crizei economic (...)", a afirmat, intr-un comunicat de presa, Sebastian Constantinescu, director general Travel Planner.

Potrivit sursei citate, atat pentru sezonul estival, cat si pentru perioada de Paste si 1 Mai, statiunile de pe litoralul bulgaresc pentru care au optat cei mai multi turisti romani sunt: Sunny Beach, Nisipurile de Aur si Albena. Totodata, peste 80% dintre turistii straini care aleg litoralul bulgaresc de Paste sau 1 Mai sunt romani.

#vacanta early booking, #vacanta bulgaria, #vacanta mare 2013 , #Litoral