Petrescu verifica pregatirile pentru deschiderea sezonului estival

Duminica, 22 Aprilie 2012, ora 10:28
2021 citiri
Petrescu verifica pregatirile pentru deschiderea sezonului estival

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Cristian Petrescu, a vizitat, sambata, mai multe plaje si hoteluri pentru a vedea care este stadiul lucrarilor de pregatire pentru deschiderea sezonului estival pe litoral.

In timpul vizitei, ministrul Cristian Petrescu a verificat plajele "Radio Vacanta" si "Tomis" din Mamaia, precum si plaja "La steaguri" din Neptun, care au fost grav afectate de furtunile din aceasta iarna si la care Administratia Nationala "Apele Romane", aflata in coordonarea Ministerului Mediului si Padurilor, efectueaza lucrari de reamenajare.

Totodata, ministrul Cristian Petrescu a vizitat si doua hoteluri din statiunea Neptun si a discutat cu mai multi reprezentanti ai autoritatilor si ai patronatelor din industria turistica pentru a afla daca statiunile sunt pregatite pentru deschiderea sezonului estival.

Ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Cristian Petrescu, a gasit mai multe zone de plaja unde lucrarile sunt inca in curs si a atras atentia autoritatilor ca mai au la dispozitie doar o saptamana pana la minivacanta de 1 Mai cand litoralul va fi luat cu asalt de turisti.

"Am primit mai multe semnale din partea presei ca inca mai este de lucru pe litoral. Am decis sa vin la fata locului pentru a vedea care este stadiul reamenajarii plajelor si pentru a trage un semnal de alarma acolo unde este cazul. Trebuie sa intelegeti ca, asa cum prevede legea, nu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului se ocupa de amenajarea si administrarea plajelor si nici de curatenia si de starea generala in care se afla statiunile", a spus Cristian Petrescu.

El a declarat ca datoria ministerului este sa promoveze Romania, destinatiile si produsele sale turistice, dar ca autoritatile locale , <>, pe zona de plaje, si privatii trebuie sa se asigure ca ceea ce gasesc turistii la fata locului ii va convinge sa revina si alta data.

"Tot ce pot sa fac este, iata, sa revin pe litoral pentru a doua oara in ultima luna si sa insist ca autoritatile responsabile sa-si faca treaba. Asa cum sta situatia astazi, mai sunt lucruri de facut pe litoral, va trebuie sa se lucreze zi si noapte pana la minivacanta de 1 Mai pentru ca turistii sa gaseasca litoralul in ordine", a declarat ministrul Cristian Petrescu.

#pregatiri sezon estival, #pregatiri litoral, #litoral 1 mai , #Litoral