Minivacanta de 1 Mai: Tarifele pentru litoral incep de la 57 de euro

Luni, 08 Aprilie 2013, ora 13:24
2525 citiri
Minivacanta de 1 Mai: Tarifele pentru litoral incep de la 57 de euro
Tarifele pentru vacanta la mare pornesc de la 57 de euro

Tariful practicat de hotelierii de pe litoral variaza intre 57 si 500 de euro, pentru un sejur de 1 Mai, valori similare cu cele de anul trecut.

Reprezentantii Federatiei Patronatelor din Turism si Servicii (FPTS) le recomanda hotelierilor sa evite preturile mari, daca vor sa aiba clienti in minivacanta de 1 Mai.

"Pentru a atrage turistii pe litoralul romanesc pentru perioada 1- 6 mai, hotelierii de pe litoralul romanesc trebuie sa practice tarife foarte accesibile, dupa modelul bulgaresc. In niciun caz profitul nu trebuie urmarit pe noapte, ci pe un pachet de minim 3 nopti. De asemenea, este recomandabila implementarea unor pachete de tipul all inclusive, turistii urmand sa beneficieze de servicii de exceptie', se arata in comunicatul citat.

FPTS pune, totodata, accent pe organizarea plajelor (curatenie, salvamar, politie, amplasarea de toalete ecologice), dar si pe amenajarea infrastructurii locale.

"Daca un turist vine pe litoral si gaseste un hotel de exceptie, insa isi strica masina, nu are pe unde sa mearga pe trotuar ori pe faleza, iar cand iese la plaja nisipul este murdar, in mod categoric acesta nu se va reintoarce pe litoralul romanesc si ii va descuraja si pe altii sa o faca".

Mamaia ramane in top

In topul preferintelor turistilor este statiunea Mamaia, comparativ cu statiunile din sudul litoralului unde "vanzarile merg putin mai lent", a declarat pentru Agerpres presedintei Asociatiei Litoral - Delta Dunarii (ALDD), Corina Martin.

De 1 Mai, in statiunea Mamaia vor fi deschise aproape 90% dintre hoteluri, in conditiile in care capacitatea totala de cazare a statiunii este de circa 35.000 de locuri, dintr-un total de 120.000 de locuri de cazare care sunt pe intreg litoralul romanesc, potrivit centralizarilor INS.

In vara lui 2012, romanii au dat pe vacanta la mare 270 de milioane de euro

Presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, Lucia Morariu, a demontat mitul potrivit caruia vacanta pe litoralul bulgaresc este mai ieftina. Intr-un interviu acordat Business24, Morariu spunea ca bulgarii au parte de alte conditii de clima, de unitati care au fost construite mai recent, si de facilitati care le permit functionarea si in extrasezon.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pret vacanta litoral, #tarife litoral 1 mai, #pret vacanta 1 mai 2013, #vacanta mare 2013 , #Litoral