Evenimentele cu care sunt asteptatii turistii pe litoral de Ziua Marinei Romane

Joi, 15 August 2013, ora 12:43
1608 citiri
Evenimentele cu care sunt asteptatii turistii pe litoral de Ziua Marinei Romane

Pentru turistii prezentii in aceste zile pe litoral au fost organizate o serie de evenimente pe faleza din zona Statului Major al Fortelor Navale din Constanta cu ocazia sarbatoririi Zilei Marinei Romane.

Unul dintre acestea este evolutia unor nave ale Flotei Romaniei, din clasa fregatelor, corvetelor, navelor purtatoare de rachete, a monitoarelor, vedetelor blindate si a elicopterelor Puma navalizate de la bordul fregatelor.

Deasemenea, incepand cu ora 9:20 vor intra in dispozitiv garda de onoare si fanfara militara, urmand ca dupa intampinarea persoanelor oficiale, la ora 10 sa se desfasoare ceremonialul ridicarii Pavilionului, Geacului si a Marelui Pavoaz, potrivit Replica.

Seful Statului Major al Fortelor Navale, viceamiral Aurel Popa va anunta deschiderea oficiala a festivitatilor.

Vor avea loc si exercitii demonstrative pe mare, iar semnalul de incepere va fi dat de trecerea a trei ambarcatiuni rapide care au arborate la pupa drapelul Uniunii Europene, drapelul National si drapelul NATO.

La ora 11:50 va incepe defilarea navelor: nava purtatoare de rachete 189 Pescarusul, corveta 263 Viceamiral Eugeniu Rosca, monitorul 47 Lascar Catargiu, vedeta blindata 176 Rahova, navele Garzii de coasta MAI 2111 si MAI 1104.

Fanfara Fortelor Navale va sustine un concert de muzica militara, urmand ca Zeul Neptun si alaiul sau sa se deplaseze in portul turistic Tomis unde va patrona jocurile marinaresti.

#Ziua Marinei Romane, #festivitatii litoral, #evenimente Constanta, #defilare nave , #Litoral