Vacanta la Venetia: Pregateste-te pentru festivalul Biennale!

Sambata, 23 Martie 2013, ora 00:00
2821 citiri
Vacanta la Venetia: Pregateste-te pentru festivalul Biennale!
Foto: amanresorts.com

Vacanta in Venetia ar putea fi o optiune reusita pentru urmatorul tau concediu, mai ales ca in 2013 are loc cea de-a 55-a editie a festivalului Venetia Biennale, incepand cu 1 iunie. Editia de anul acesta poarta numele Il Palazzo Enciclopedico (Palatul enciclopedic) si este condusa de catre criticul de arta si curatorul Massimiliano Gioni.

Expozitia se va desfasura pana pe 23 noiembrie in Pavilionul Central (Giardini) si va contine lucrari din ultimul secol, realizate de peste 150 de artisti din 37 de tari. Printre tarile nou-participante anul acesta se numara si Angola, Bahamas, Bahrain, Coasta de Fildes, Kosovo, Kuveit, Maldive sau Paraguay.

Daca ai de gand sa mergi la Venetia in august, nu poti sa ratezi nici cel de-al 70-le Festival de Film de la Venetia, intre 28 august si 7 septembrie.

Foto: amanresorts.com

Cu toate acestea, Venetia este un loc pe care merita sa il vizitezi oricand. Odata o mare putere a Mediteranei, astazi acest oras din nordul Italiei si laguna sa sunt pe lista patrimoniului UNESCO.

Foto: amanresorts.com

Printre numele care te duc cu gandul direct in venetia se numara si Marele Canal, emblema acestui oras legendar. Meandrele apelor sale inconjoara 170 de cladiri gratioase cu o vechime intre 200 si 700 de ani.

Foto: amanresorts.com

Recunoscuta in intreaga lume pentru arta si arhitectura, Venetia este o destinatie care promite cate ceva pentru fiecare, fie ca esti acolo pentru arta, istorie, mancare sau relaxare.

Foto: amanresorts.com

Odata ajuns aici nu poti sa ratezi podul Rialto, biserica San Giacomo di Rialto, Casa Goldoni, Biserica Santa Maria Gloriosa dei Frari, Biserica San Rocco, Basilica San Marco si, desigur, Piata San Marco.

Daca vrei sa ajungi mai usor la aceste obiective, Business24 iti recomanda sa te cazezi la Complexul Aman din cartierul San Paolo, care isi va avea inaugurarea odata cu inceperea festivalului Venetia Biennale, la 1 iunie.

De aici poti ajunge foarte usor in toate zonele importante ale orasului, dar si la festivitatile asociate cu Venetia Biennale.

Complexul este amplasat intr-un vechi Palat, construit in secolul 16 de catre arhitectul Gian Giacomo de Grigi.

Foto: amanresorts.com

Cunoscut drept Palazzo Papadopoli, palatul a apartinut initial familiei Coccina de Bergamo, insa isi are numele celor doi frati care au cumparat proprietatea la inceputul secolului 19, Nicolň si Angelo Papadopoli Aldobrandini.

Ei au incredintat sarcina de a crea decoratiunea interioara a principalului living din palat, denumit "piano nobile", lui Michelangelo Guggenheim, unul dintre cei care au promovat cel mai puternic stilurile neo-renascentiste si rococo. El a reinventat spatiul, transformand palatul in unul dintre cele mai semnificative exemple ale acestui stil arhitectural din Venetia.

Cei doi frati au cumparat si alte doua cladiri adiacente pe care le-au daramat pentru a construi doua gradini.

Vei ajunge la complexul Aman cu barca, la un ponton care te va duce direct in receptia hotelului. Aici vei fi primit in stilul clasic italienesc, cu fresce istorice si tavanuri inalte.

Foto: amanresorts.com

In vechea incapere "piano nobile" vei gasi acum trei camere separate unde se serveste mancare cu specific italian, dar si mancare asiatica. Camera principala are geamuri imense care dau in Marele Canal, in timp ce camera galbena si camera rosie ofera vedere spre Marele Canal si cate una dintre cele doua gradini.

Rezervarile se pot face deja pentru acest complex, tot ce trebuie sa faci este sa-i contactezi pe oficialii Aman Resorts si ei se vor ocupa de vacanta ta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vacanta venetia, #Venetia Biennale 2013, #Festival Film Venetia , #Hoteluri de lux