Topul destinatiilor pentru calatoriile de iarna. Tu unde mergi?

Sambata, 05 Decembrie 2015, ora 00:00
25904 citiri
Topul destinatiilor pentru calatoriile de iarna. Tu unde mergi?
Foto: Pixabay

Se apropie sarbatorile de iarna si pasionatii de calatorie si-au rezervat deja vacantele de Craciun si de Anul Nou. In 2015, romanii au ales Viena, Copenhaga si Atena ca principale destinatii pentru petrecerea vacantei de iarna, potrivit datelor Tripsta.

Pentru ca mai este foarte putin pana incepe vacanta de iarna, romanii au ales sa petreaca aceasta perioada de timp in Viena, Copenhaga si Atena, dar si la Berlin, Londra, Frankfurt, Roma, Ponta Delgada (Portugalia), Johannesburg sau Adelaide.

Amsterdam si Bruxelles continua sa se numere printre destinatiile preferate ale romanilor, dar si alte locuri sunt vizate de calatorii romani pentru vacanta de iarna, cum ar fi Portugalia (Lisabona), Italia (Venetia, Bologna, Cagliari, Catania sau Milano), Spania (Barcelona, Madrid sau Valencia).

In 2014, calatoriile de iarna ale romanilor au avut ca principale destinatii Atena, Amsterdam si Berlin, dar si Milano (Italia), Algiers (Algeria), Colombo (Sri Lanka), Dublin (Irlanda), ori Gothenburg (Suedia), Hamburg (Germania) si Helsinki (Finlanda).

Rezervarile - in crestere cu 9% in 2015, pretul mediu al unui bilet - Euro303

Anul acesta, numarul total al rezervarilor facute de catre calatorii romani pentru vacantele de iarna a crescut cu 9% comparativ cu 2014.

Pentru a se pregati, calatorii romani si-au facut rezervarile de vacanta cu peste doua luni (68 de zile) inainte de data plecarii. Pregatirile au fost facute mai tarziu anul acesta comparativ cu anul trecut, cand rezervarile pentru vacanta de iarna au fost realizate cu 9-17 saptamani in avans.

Potrivit Tripsta, pentru vacanta de iarna 2015, pretul mediu platit pentru un bilet de avion a fost de Euro303, in crestere de la Euro261 anul trecut. Atunci cand vine vorba de aranjarea detaliilor de calatorie, majoritatea romanilor (90%) au folosit computer de tip desktop pentru a-si rezerva biletele de avion, in timp ce o zecime dintre ei au facut acelasi lucru folosind dispozitive mobile.

#destinatii Craciun , #Ghid turistic