Germania in 4 destinatii de vacanta. Ce sa faci cand nu esti in sedinta

Vineri, 05 Mai 2017, ora 14:19
4874 citiri
Germania in 4 destinatii de vacanta. Ce sa faci cand nu esti in sedinta

Care e cel mai important centru economic si de afaceri din Germania? Ce poti face daca ai la dispozitie cateva ore de relaxare daca zbori spre Munchen in interes de afaceri?

Care sunt cele mai inedite experiente de vacanta pe care le poti avea in Berlin si cat la suta din populatia orasului e reprezentata de rezidenti straini?

Care e cea mai mare strada de cumparaturi din lume si spre care oras din Germania trebuie sa calatoresti daca vrei sa mergi la shopping?

Care e cel mai mare aeroport din Germania si unul dintre cele mai importante noduri aeriene din Europa?

Care sunt cele mai cunoscute festivaluri din Germania in afara de Oktoberfest?

Dusseldorf, orasul perfect shopping si relaxare

La fel ca Frankfurt, Dusseldorf se afla in umbra mai cunoscutelor orase Munchen si Berlin care atrag anual milioane de turisti.

Chiar daca orasul nu e la fel de cunoscut turistilor, oamenii de afaceri ajung mai des in orasul de pe malul raului Rin, un fascinant oras german care se remarca printr-un aer cosmopolit si prin viata artistica cu traditie.

Chiar daca in timpul zilei esti prins cu intalniri de afaceri, daca prinzi o zi libera sau cateva ore de relaxare poti sa te opresti la Palatul Benrath construit in secolul 18, e una dintre cele mai frumoase cladiri baroce contrastanta cu peisajul urban cosmopolit, poti vizita Muzeul de arta unde sunt expuse picturi de Caravaggio, Warhol sau Dali sau poti sa iei masa in Turnul Rheinturm, care inseamna literal Turnul de pe Rin, o cladire impozanta care atinge 240 m inaltime si unde se afla si cel mai mare ceas digital din lume.

De altfel, unele dintre cele mai importante companii din Europa isi au sediul in orasul de pe malul Rinului, asa ca intalnirile de afaceri si congresele se tin lant.

Daca zbori spre Dusseldorf in interes de afaceri si termini sedinta seara tarziu, poti sa te relaxezi facand o plimbare pe Aleea Regelui, cel mai frumos bulevard din oras, dar si locul perfect unde poti reveni a doua zi sau inainte de plecare ca sa faci cumparaturi.

Pe Aleea Regelui sunt o gramada de magazine de lux, dar si numeroase localuri unde te poti opri la o cafea sau unde poti lua masa. De altfel, Bulevardul Ko, cum mai e cunoscut in randul localnicilor e una dintre cele mai impozante strazi de shopping din Germania, unde sunt zeci de magazine ale celor mai importanti designeri din lume.

Dar daca prinzi reduceri, atunci chiar simti o diferenta la nota finala, pentru ca in Germania soldurile chiar vin cu reduceri serioase de pret. E adevarat ca preturile pe Aleea Regelui sunt ceva cam piperate, dar merita sa te opresti la o sesiune de shopping daca vrei sa achizitionezi ceva cu totul special, cum ar fi un inel de logodna, un colier scump, posete de mii de euro sau costume potrivite pentru o intalnire de afaceri cu stil.

Daca prinzi un weekend prelungit in oras nu sta departe de parcuri pentru ca acestea sunt adevarate gradini imperiale, mai ales Hofgarten, parcul situat chiar in centrul orasului care dateaza de mai bine de 250 de ani Poti sa te plimbi pe alei care duc spre iazuri sau palate ori cascade rupte din gradini de poveste.

Si daca tot ajungi in Germania, cu siguranta o sa iti doresti sa incerci cateva feluri de bere. Cea mai apreciata marca locala e Altbier, pe care o poti incerca in localurile unde se servesc cu precadere marci proprii. In cazul in care te atrag restaurantele cu specialitati din peste si fructe de mare ai putea sa iei masa pe promenada raului Rin unde sunt mai multe restaurante cu staif.

Munchen, Oktoberfest, Muzeul BMW si un meci de fotbal de mare clasa

Capitala landului bavarez e una dintre cele mai cautate destinatii de vacanta din Germania si orasul din Germania spre care gasesti usor bilete de avion cu plecare nu doar din Bucuresti, ci si din Cluj-Napoca sau Iasi, de unde pleaca periodic curse regulate spre Germania.

Numarul zborurilor spre Bavaria a crescut considerabil in ultimii ani, iar biletele de avion spre Munchen se epuizeaza repede, mai ales in perioada Oktoberfestului, cel mai cunoscut festival de bere din lume.

Anul acesta, Festivalul are loc intre 16 septembrie si 6 octombrie si biletele trebuie rezervate din lunile de vara ca sa te asiguri ca prinzi un loc. Trebuie sa te interesezi din timp si sa iti rezervi si cazare pentru ca hotelurile raman fara camere cam cu o luna de zile inainte de Oktoberfest.

In perioada festivalului, weekendul aduce sute de mii de oameni pe strazi si in localurile special amenajate pe durate festivalului, asa ca iti trebuie destul de multa rabdare ca sa rezisti aglomeratiei, dar in timpul saptamanii e putin mai liber, asa ca poti sa te bucuri mai mult de atmosfera. La Oktoberfest nu mergi pentru afaceri, ci pentru relaxare. Macar pentru doua zile.

Un al doilea loc care s-ar putea sa te intereseze mai ales daca vrei sa iti schimbi masina e Muzeul BMW, unde poti vedea cele mai noi modele si poate chiar viitoarea masina personala. Intrarea costa 9 euro si cu acest prilej poti admira turnurile futuriste ale fabricii BMW.

In al treilea rand, daca zbori spre Munchen in interes de afaceri ai putea sa iti rezervi bilete de avion la un meci de fotbal jucat acasa de Bayern Munchen. E destul de greu sa prinzi bilete mai ales la meciurile importante, dar e o experienta care merita daca iti place fotbalul si mai ales rigoarea jucatorilor nemti.

Nu conteaza daca iti plac sau nu lacasurile de cult, dar daca ajungi intr-o minivacanta in Bavaria e pacat sa nu vizitezi Biserica Doamnei Noastre, o catedrala imensa ridicata chiar in centrul orasul spre sfarsitul secolului 15, care atinge o inaltime de 109 metri si o latime de 40 de metri.

Frankfurt am Main, capitala economica si financiara a Germaniei

Frankfurt e un fel de New York al Germaniei, un oras cu zgarie-nori si sediile celor mai importante companii din lume, fiind totodata si unul dintre cele mai scumpe orase nemtesti, dar si un nod aerian important daca vrei sa zbori spre destinatii de pe alte continente.

Aeroportul din Frankfurt e cel mai mare aeroport din Germania si al treilea cel mai mare aeroport din Europa. Merita sa verifici oferta pentru bilete de avion spre Frankfurt si legaturile pe care le ai de acolo.

In orasul de pe Main se tine cel mai mare Targ de carte din Europa (Frankfurter Buchmesse), un Targ de mobila, dar si targuri pentru oamenii de afaceri din industria muzicala sau automobilistica. Astfel ca orasul atrage anual milioane de oameni cu ocazia acestor evenimente speciale.

In definitiv, s-ar putea sa ai numeroase ocazii sa zbori spre orasul lui Goethe chiar daca nu ai planificata o deplasare in interes de serviciu tocmai datorita numeroaselor evenimente. Nu strica nici ca rezerva de bere e la fel de serioasa, in oras se gaseste cel mai inalt turn cu bere din lume.

Daca iti rezervi bilete de avion spre Frankfurt ai putea sa vizitezi muzeele din capitala economica a Germaniei care adapostesc o colectie de arta impresionanta.

Orasul nu e cunoscut doar pentru potentialul financiar, ci si pentru importanta pe care o acorda evenimentelor culturale si artei. Asa ca daca te opresti pentru cateva zile, e imposibil sa nu gasesti o lista lunga de concerte, baluri, festivaluri sau expozitii temporare deosebit de interesante.

Berlin, orasul magnet pentru tinerii care viziteaza Germania

Cand esti tanar vrei sa calatoresti si sa fii surprins, sa gasesti oameni deschisi la minte si sa poti interactiona intr-o atmosfera prietenoasa si multiculturala cu oameni asemeni tie.

Capitala Germaniei e locul ideal pentru ca iti ofera toate aceste coordonate esentiale pentru o vacanta greu de uitat. De cativa ani incoace orasul e capitala neoficiala a artistilor care isi gasesc burse de creatie si tot felul de proiecte inedite.

In oras traiesc in prezent mai bine de jumatate de milion de straini din intreaga lume, ceea ce inseamna ca aproximativ 14% din populatia capitalei e reprezentata de expati, asa ca e greu sa te simti nelalocul tau.

Daca iti rezervi bilete de avion spre Berlin sau ajungi acolo intr-o calatorie de afaceri poti sa faci un tur al celor mai fascinate muzee din Europa.

In capitala Germaniei sunt 180 de muzee, asa ca e aproape imposibil sa le vizitezi pe toate. Dar ai putea sa te opresti la cele mai importante dintre ele. Intr-o minivacanta nu rata o plimbare la Poarta Brandenburg, simbolul orasului sau la Muzeul Holocaustului.

Daca vrei sa iti planifici o vacanta in capitala Germaniei ai putea sa combini weekendul prelungit cu Festivalul de Film Berlin sau cu un alt eveniment special, mai ales daca te gandesti ca ai vrea sa iti vezi formatia preferata in concert live. Festivalurile de muzica si concertele se tin lant, si nu strica defel ca biletele de avion spre Berlin sunt foarte ieftine tot timpul anului.

Nici cazarea nu te ajunge o avere. Si daca esti un tanar sau o tanara femeie de afaceri si ti-ai dedicat pana acum timpul carierei si mai putin vietii personale, e bine sa stii ca jumatate din populatia berlineza e singura, ceea ce inseamna ca nu stii niciodata cum s-ar putea sa-ti intalnesti jumatate sau din ce colt al lumii s-ar putea sa fie el sau ea.

#vacanta Germania, #city break Germania , #Ghid turistic