Provocarea anului 2014: Priveste lumea de pe culmile Ecuadorului

Luni, 24 Februarie 2014, ora 10:31
2762 citiri
Provocarea anului 2014: Priveste lumea de pe culmile Ecuadorului
Foto: Cotopaxi, cel mai mare vulcan activ din lume - Ecuador

Vacanta in Ecuador este tot ceea ce ti-ai putea dori, daca ti-ai propus o experienta extrema, pentru 2014.

Business24 iti propune sa escaladezi varfurile fumegande Cotopaxi - cel mai mare vulcan activ din lume, si Chimborazo, varfuri celebre, de 5.897 de metri, respectiv 6.310 metri, intr-o excursie de 15 zile pline de aventura.

Expeditia presupune si ascensiuni pe ghetar, cu echipament montan special, dar nu inainte de a "absolvi" Scoala de iarna, chiar in timpul calatoriei, in cadrul careia vei invata cum sa folosesti pioletul si coltarii.

Excursia incepe cu un zbor Bucuresti-Quito cu escala la Paris sau Amsterdam, dupa caz. Odata ajuns la Quito, capitala Ecuadorului, vei fi cazat la hotel. Cea de-a doua zi incepe cu un drum pe autostrada Panamericana catre Otavalo, cu oprire la "jumatatea lumii", Midad del Mundo. Practic, aici treci printr-un singur pas de la emisfera sudica la emisfera nordica!

Odata ajuns in orasul Otavalo, veti porni pe un traseu care te va duce la laguna Cuicocha, aflata la o altitudine de 3.400 de metri, in craterul vulcanului Cotacachial.

Ziua trei iti aduce o plimbare spre Laguna de Mojanda, aflata la 3.750 de metri inaltime, de unde ince ascensiunea spre varful Fuya Fuya de 4.295 de metri inaltime. Odata cucerit acest varf, veti cobora si innopta la La Esperanza, la o altitudine de 3.000 de metri.

Urmatorul varf pe care il vei cuceri este Taita Imbabura, un varf ce itiofera o priveliste minunata asupra regiunii. In urmatoarea noapte cazarea se face tot la La Esperanza.

In urmatoarele zile vei ajunge la Laguna San Pablo, in satul El Chaupi dar si spre varful Illiniza Norte, aflat la o altitudine de 5.116 metri inaltime.

"Transfer auto pana la altitudinea de cca 4000 m de unde incepem ascensiunea spre Illiniza Norte 5.116m. Initial urcam printr-o padure de polylepys-arborele de hartie, apoi intram in zona stancoasa care nu ridica probleme tehnice desi din loc in loc vor mai fi pasaje elemenatre de catarare", spun organizatorii intr-un comunicat de presa.

In cea de-a saptea zi vei traversa Parcul Cotopaxi "in vehicule" si vei avea sansa de observa cai salbatici, apoi odata ajuns la o altitudine de 4.800 de metri vei participa la "scoala de iarna": "se vor face exercitii de utilizare a pioletului si a coltarilor apoi vom face o mica plimbare pentru a practica in zapada si pe ghetar cele invatate", explica organizatorii.

Daca te incumeti sa ajungi si pe varful Chimborazo, la 6.310 metri inaltime, din ziua opt poti alege sa-ti schimbi putin traseul si sa-ti prelungesti vacanta cu cateva zile.

Ziua 9 va fi o zi de odihna in piscinele cu apa termala din oraselul Banos, dar si de echitatie sau, pur si simplu plimbari pe jos sau cu bicicleta.

Urmatoarele zile vor fi alocate mai multor incercari de a cuceri varful Chimborazo, astfel incat toti membri grupului sa-si indeplineasca acest obiectiv inalt al vacantei.

Daca esti ambitios, si iti doresti sa cuceresti ambele varfuri, vacanta te va costa 2.990 de euro, pret ce include transportul, transferurile, taxele de aeroport, ghidul, cazare si toate activitatile din program.

In cazul in care esti tentat de o astfel de vacanta, in Ecuador sau inalta destinatie, ii poti contacta pe organizatorii Extreme Travel care au pregatit numeroase astfel de expeditii pentru tine, in 2014.

#vacanta extrema, #vacanta Ecuador, #cele mai inalte varfuri Ecuador , #Ghid de calatorie