Ghid de calatorie: Winnipeg, o imagine netulburata a Canadei

Sambata, 26 Martie 2016, ora 00:00
3601 citiri
Ghid de calatorie: Winnipeg, o imagine netulburata a Canadei
Foto: Wikimedia

Daca tot ai dorul calatoriilor in sange nu strica sa-iti faci anul acesta timp pentru a vizita un colt autentic al idilicei Canade: Winnipeg.

Nu te astepta sa gasesti un targ prafuit de tara; conform statisticilor prelucrate de National Geographic, capitala provinciei Manitoba numara peste 800.000 de suflete, iar orasul freamata in ritmul unei vieti molcome cu iz artistic.

Winnipeg este amplasat aproape la jumatatea distantei dintre coastele Atlanticului si cele ale Pacificului, in apropierea lacurilor Manitoba si Winnipeg.

Orasul reprezinta un nod important pe harta rutiera si feroviara a Americii de Nord, dar poti ajunge si cu avionul, asa ca ai la indemana mai multe moduri de a calatori catre Winnipeg.

Freamatul Canadei autentice se poate simti cel mai bine in Exchange District, cartierul central al capitalei provinciei Manitoba, un loc intesat de cluburi, cafenele artistice, sali de expozitii si de concerte, restaurante si magazine de suveniruri.

Orasul festivalurilor

Scena artistica nu se rezuma insa doar la spectacolele desfasurate in Exchange District. Winnipeg are o traditie a festivalurilor de amploare, iar localnicii arata ca stiu sa se distreze din plin, indiferent de sezon.

Din iunie pana in septembrie vei descoperi saptamanal cate un festival organizat in aer liber, cel mai cunoscut fiind Festivalul Folk, iar iarna, in cartierul Saint Boniface, resedinta a vechilor familii franceze stabilite in zona, te poti bucura de celebrul Festival du Voyageur.

Tot pe timp de iarna, raul care strabate orasul devine un patinoar natural excelent pentru o iesire pe gheata, iar distractia poate fi completata cu o tura pe toboganele de gheata din interiorul parcului de distractii Arctic Glacier Winter Park.

Cat timp stai in Winnipeg poti intreba localnicii si daca in zona se desfasoara vreun eveniment "Manitoba social" si de unde poti cumpara bilete.

"Manitoba social" este o traditie locala in care comunitatea plateste bilete de intrare la o petrecere organizata de un cuplu pe cale de a se casatori.

Scopul este sa contribuie la bunastarea tinerei familii, sa se distreze si sa le ureze viitorilor soti "Casa de Piatra", chiar daca nu vor ajunge la petrecerea ceva mai restransa de dupa cununie.

Nu uita sa-ti completezi colectia de suveniruri cu produse First Nation ale artizanilor locali. Vei gasi costume traditionale ale amerindienilor, savoniere lucrare in piatra sau tobe magice de saman.

Cree-ations este unul dintre magazinele care vand astfel de produse artizanale, iar daca ai noroc ii vei cunoaste si pe cei doi mesteri artizani, proprietari ai magazinului, care se mandresc cu obiectele muncite cu multa migala.

In cazul in care esti insotit sau tocmai ai reusit sa cuceresti inima cuiva din Winnipeg, trebuie sa stii ca restaurantul Capital Grill & Bar din centru este locul cel mai indicat in care sa servesti o cina delicioasa.

Localul este condus de chef Wayne Martin, un om care a cunoscut succesul in Vancouver, dar a preferat sa se retraga in Winnipeg pentru a se bucura de atmosfera tihnita a vietii canadiene autentice.

#vacanta canada, #atractii turistice Winnipeg Canada, #festivaluri Winnipeg , #Ghid de calatorie