Nu mai stii unde sa mergi la schi? Incearca in Hokkaido!

Sambata, 31 Decembrie 2016, ora 00:00
39424 citiri
Nu mai stii unde sa mergi la schi? Incearca in Hokkaido!
Foto: Wikimedia

Lasa deoparte planurile tale pentru o vacanta la schi in Austria, Franta sau Elvetia. Adevaratul rai al iubitorilor de sporturi de iarna nu se afla in Europa, ci in exotica insula Hokkaido din Japonia.

Aflata in calea vanturilor care spulbera Siberia, insula Hokkaido este un taram ai carui munti sunt acoperiti de un straturi de zapada care poate atinge si 7 metri grosime pe anumite varfuri, dupa cum relateaza blogul de calatorie al revistei National Geographic.

Rasfat oriental

Odata ajuns in Hokkaido, ai doua optiuni: fie te indrepti spre coltul de sud-vest al insulei, catre statiunea Niseko, fie alegi o destinatie mai putin frecventata de turistii occidentali: Kiroro.

Ultima varianta s-ar putea sa fie si cea mai buna alegere, in special daca esti un turist insotit de familie.

Foto: Flickr/Perfect Zero

In Kiroro, copiii pot ramane sa deprinda tehnici de schiat in cadrul Academiei Annie Kids Ski. In vreme ce adultilor le sunt rezervate partii generoase si provocatoare pe varfurile Nagamine si Asari.

Pentru un strop de aventura magica poti incerca si o ascensiune pe vulcanul Yoichidake sau o tura prin imprejurimi cu un ghid profesionist.

Si apoi vine povestea cu localurile apres-ski, numai ca aici relaxarea de dupa o zi petrecuta pe partie are alt inteles decat cel din statiunile occidentale.

Foto: Flickr/Miki Yoshihito

In imediata apropiere a statiunii alpine Kiroro vei gasi un adevarat sanctuar dedicat relaxarii trupului si spiritului: spa-ul termal Shinrin no Yu Onsen-Kiroro.

Relaxeaza-ti muschii tensionati in apele izvoarelor fierbinti, lasa-te masat de experti ai acestei tehnici de relaxare orientale si savureaza traditionalele feluri de sushi sau yakitori alaturi de un pahar de whisky local Yoichi.

Nu stramba din nas, whiskyul japonez a ajuns sa fie apreciat de degustatori si colectionari deopotriva, iar pretul unor bauturi distilate cu vechime il poate depasai pe cel al traditionalelor whiskyuri scotiene sau irlandeze.

Secretele insulei Hokkaido

Sezonul de schi din nordica insula a Japoniei se intinde pe aproape sase luni: din noiembrie si pana in mai.

Oricat de mult te-ar bucura zapada asternuta cu generozitate pe partii, o vizita mai amanuntita a insulei se impune, iar pentru acest lucru nu vei avea nevoie decat de un abonament cu curse nelimitate pentru trenurile care strabat Hokkaido.

Degusta celebrele prajituri cu stafide Marusei sau inghetata cu acelasi nume pe care le poti gasi in Sapporo. Sunt preparate locale pe care nu le vei gasi in alt colt al Japoniei.

Foto: Wikimedia

O vizita la Shiraoi Ainu Museum iti va arata o fata mai putin cunoscuta a misterioasei populatii Ainu, care a locuit in nordul Japoniei, dar te va pune si pe traseul potrivit pentru o scurta sedinta de vanatoare de suveniruri.

Chiar in apropierea muzeului, vei gasi magazine ale artizanilor locali, experti in prelucrarea lemnului si fabricanti de instrumente muzicale aproape uitate in secolul nostru, asa cum ar fi dramba.

#vacanta schi, #ghid calatorie Hokkaido, #atractii turistice Hokkaido, #statiuni iarna Japonia , #Ghid de calatorie