Fa o plimbare pe un patinoar de 7.000 mp

Sambata, 17 Ianuarie 2015, ora 00:00
3161 citiri
Fa o plimbare pe un patinoar de 7.000 mp
Foto: Patinoar Viena

Un patinoar imens se deschide la Viena, luna aceasta. Are peste 7.000 mp si, in loc sa te invarti doar monoton in cerc, poti face la propriu o plimbare pe gheata.

Farmecul aparte il constituie pista de 750 de metri lungime, care serpuieste prin parcul Primariei, asigurand totodata legatura dintre principalele suprafete de gheata.

Acest patinoar este considerat a fi unul dintre cele mai mari patinoare mobile din lume si a devenit o traditie atat pentru vienezi, cat si pentru turisti. Acest "Vis de gheata" - cum a fost denumit - a ajuns anul acesta la cea de-a 20-a editie si va fi deschis intre 23 ianuarie si 8 martie.

Anul trecut patinoarul a inregistrat peste 650.000 de vizitatori.

Copiii si incepatorii pot incerca gratuit sa faca primii pasi cu patinele in picioare: de luni pana vineri intre orele 9 si 16 si in weekend toata ziua le sta la dispozitie o suprafata separata de gheata de 450 mp.

Copiii beneficiaza aici si de niste figurine in forma de pinguin, de care se pot ajuta pentru a invata sa patineze in siguranta. In timpul saptamanii, de la ora 17 la 22, cei 450 mp se transforma in suprafata pentru "Eisstockschiessen", un fel de curling.

Pretul biletelor de intrare a ramas si in acest an neschimbat: 6,50 euro pentru adulti (plus 2 euro garantia pentru cartela de intrare) si 5 euro pentru copii. Inchiriatul patinelor costa 6,50 euro pentru adulti si 4 euro pentru copii. Din 23 ianuarie si pana in 8 martie patinoarul este deschis zilnic, de la ora 9 la ora 22.

Ca si la editiile precedente, pentru cei care sunt doar in trecere sau pentru cei care vor sa faca o binemeritata pauza a fost amenajata special o cabana de lemn, asemanatoare celor din zonele montane, unde se poate sta la caldura si se pot degusta specialitati culinare si bauturi din diferite regiuni austriece.

Deschiderea oficiala a patinoarului va avea loc pe data de 22 ianuarie, la ora 19.00, iar in seara deschiderii intrarea este libera.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#patinoar Viena, #cel mai mare patinoar, #patinoar 7000 metri patrati , #Ghid de calatorie