Vacanta pe iaht - turism de lux, afacere cu vant in pupa

Vineri, 24 Mai 2013, ora 15:50
5131 citiri
Vacanta pe iaht - turism de lux, afacere cu vant in pupa
Iahturi care pot fi inchiriate de la LifeHarbour, din Limanu, statiunea Mangalia / Sursa foto: LifeHarbour

Iahtingul, una dintre pasiunile miliardarilor si o activitate preferata de manageri in vacanta, a fost de mult transformat in afacere de succes in strainatate. Pe plan local, exista o singura marina care ofera servicii integrate, de la vanzarea ambarcatiunilor sau servicii hoteliere intr-un port turistic si pana la cursuri de navigatie.

NauticLife, firma controlata de omul de afaceri Mihai Marcu, cel care detine si lantul de spitale private Medlife, a preluat compania Marina Limanu, care a devenit Life Harbour, in urma unui proces de rebranduire.

Pontonul

Prin aceasta miscare, omul de afaceri introduce pe piata un concept de business nou si le pune la dispozitie celor pasionati de iahturi dar si incepatorilor ocazia sa se familiarizeze cu acest domeniu.

Vacanta in larg

Pentru o experienta speciala, doritorii pot inchiria un iaht pentru cel putin patru ore, la preturi incepand cu 50 de euro de persoana.

Iaht oferit de LifeHarbour

Cei care isi doresc sa petreaca o saptamana sau chiar mai multe zile in larg, pot inchiria o ambarcatiune de tip veliera, cu o lungime cuprinsa intre sapte si 12 metri. In functie de dimensiunea navei, turistii pasionati de navigatie pot inchiria ambarcatiunea, cu un tarif ce variaza intre 200 si 1.200 de euro.

Ambarcatiuni puse la dispozitia turistilor de LifeHarbour

"In tarif este inclus si skipperul (cel care conduce ambarcatiunea n.red) iar cei care vor pot face inclusiv excursii in apropiere, de exemplu pe ruta Balcik-Limanu. Autonomia motorului unui velier este 24 de ore, asadar nu trebuie sa isi faca probleme din cauza alimentarii cu carburant, pe drum", explica, pentru Business24 administratorul LifeHarbour, Narcis-Octavian Padeanu.

Investitia initiala in LifeHarbour a fost de 1,7 milioane de euro, precizeaza administratorul Narcis Padeanu, care estimeaza ca va fi amortizata peste sase ani. Lucrarile la marina vor continua, pentru ca in luna viitoare va fi finalizata terasa plutitoare, cel mai nou element al complexului turistic, dar si un magazin cu accesorii pentru ambarcatiuni si navigatie.

Vedere catre ponton, din interiorul restaurantului

In afara de marina propriu-zisa si de aceasta terasa care va fi gata in cateva saptamani, centrul de la Limanu mai cuprinde un hotel, un club - restaurant, dar si un port in estuarul Mangalia, unde pot fi ancorate pana la 70 de locuri pentru ambarcatiuni cu o lungime de maxim 24 de metri.

Hotelul LifeHarbour

Hotelul are o capacitate de 170 de locuri si dispune de un ponton plutitor.

Hotelul LifeHarbour

Toate camerele au vedere catre port si au fie terasa, fie balcoane proprii.

Interiorul unei camere din hotelul LifeHarbour

Club-restaurant

Clubul-restaurant Life este format din doua zone, prima include club si terasa situate in dreptul pontoanelor de cheiaj si avand o capacitate de 50 persoane, la interior, si 60 la exterior, iar cea de-a doua, un restaurant plutitor, cu o capacitate de 70 de persoane.

Detaliu din interiorul Clubului

Amplasarea spectaculoasa, intre yachturi, a celor doua zone ale restaurantului, ofera un cadru unic si face din aceasta locatie un trend-setter in domeniul turistic.

Interiorul clubului LifeHarbour

Plimbari pe mare, yachting, pescuit

CEO-ul Life Harbour mentioneaza ca in prezent, flota complexului de la Limanu cuprinde 70 de ambarcatiuni si ca obiectivul sau este sa ajunga la 200 de nave.

O parte din flota LifeHarbour

Life Harbour in cifre

Marina a fost inaugurata in urma cu trei ani si este una dintre cele mai mari marine private din Romania, cu o suprafata de 30.000 mp si 670 m deschidere la malul apei si un potential de cheiaj de 260 ambarcatiuni.

NauticLife a vandut, in 2011, 34 de ambarcatiuni si a obtinut o cifra de afaceri de un milion de euro, ajungand la o cota de piata de 30%. In trei ani, de la deschidere, compania controlata de familia Marcu a realizat investitii de 3,5 milioane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#iaht lux, #iaht achizitie, #Marina Limanu iaht, #LIfe Harbour Limanu, #vacanta iaht Romania , #Excursii