Vacanta pe cont propriu San Sebastian, orasul cu preturi mici "ascuns" in Tara Bascilor

Vineri, 02 August 2013, ora 17:24
18513 citiri
Vacanta pe cont propriu San Sebastian, orasul cu preturi mici "ascuns" in Tara Bascilor
Sursa foto: tripadvisor.com

Oraselul spaniol San Sebastian te va surprinde in mod placut, pentru ca aici "plajele urbane" sunt un concept familiar, soferii se inteleg foarte bine cu biciclistii, iar echilibrul dintre constructii si peisaje naturale a fost respectat cu strictete. In plus, un concediu aici te va costa mai putin de 900 de euro.

Business24 iti recomanda sa vizitezi San Sebastian, pentru ca este un orasel captivant, in care aglomeratia turistica aproape ca nu exista. De asemenea, se numara printre putinele orase "binecuvantate" geografic, in care exista si plaje si munte. Un concediu de sapte zile petrecut in San Sebastian, pentru un cuplu nu te va costa mai mult de 800 de euro, daca alegi un hotel de trei stele.

Cum ajungi in San Sebastian

Una dintre multe artere pentru promenada. Sursa foto: http://www.sansebastianturismo.com

Cu masina

Din Bucuresti pana in San Sebastian sunt 2.979 de kilometri. Drumul poate fi parcurs in aproximativ o zi si sapte ore si trece prin Ungaria, Slovenia, Italia si Franta, conform calculelor facute de viamichelin.com.

Cu avionul

Cea mai avantajoasa ruta, cu avionul, pana in San Sebastian este cu ajutorul companiei aeriene Vueling, arata datele publicate pe esky.ro. Pretul unui bilet dus-intors, pentru un adult incepe de la 252 de euro, cu plecarea din Bucuresti, Pentru avioanele care decoleaza din Cluj, tariful urca pana la 985 de euro, dar in acest caz zborul este efectuat cu Tarom.

Cu trenul

Poti ajunge in San Sebastian si cu trenul, pe ruta Bucuresti Nord Gara A - Timisoara Nord - Arad - Wien Westbahnhof - Munchen Hbf - Munchen Hbf - Karlsruhe Hbf - Offenburg - Strasbourg - Paris Est - Paris Austerlitz - Irun - San Sebastian.

Trebuie sa stii ca in oras nu poti lua un taxi de pe strada, taximetristilor fiindu-le interzis prin legislatie sa accepte calatori daca nu au dat o comanda telefonica. Asadar, daca ai nevoie urgent de un taxi, suna la dispecerat.

Unde te poti caza

Hotelul Maria Cristina. Sursa foto: cntravel.com.

Hoteluri de cinci stele:

* Hotel Maria Cristina. Preturi de la 330 de euro pe noapte

* Grand Hotel Loreamar Thalasso SPA. Preturi de la 330 de euro pe noapte

Hoteluri de patru stele:

* Hotel de Londres Y De Inglaterra. Preturi de la 211 euro pe noapte

* Barcelo Costa Vasca. Preturi de la 130 de euro pe noapte

* Nh Aranzazu. Preturi de la 85 de euro pe noapte

Hoteluri de trei stele:

* Hotel Husa Europa. Preturi de la 110 de euro pe noapte

* Hotel Hesperia Donosti. Preturi de la 110 de euro pe noapte

* Hotel Codina. Preturi de la 83 de euro pe noapte

Hoteluri de doua stele:

* Hotel Talimendi. Preturi de la 78 de euro pe noapte

* Hotel Punta Monpas. Preturi de la 76 de euro pe noapte

* Hotel Urdanibia. Preturi de la 50 de euro pe noapte

Obiective turistice pe care nu trebuie sa le ratezi

Plajele intinse pe suprafete generoase, acoperite cu nisip fin si inconjurate de cladiri cu aspect modern sunt una dintre cele mai importante caracteristici ale orasului San Sebastian.

Plaje in inima orasului

Dintre cele mai frumoase si curate plaje din zona se detaseza Playa de la Concha, dar si Playa de Ondarreta. Prima te va surprinde in mod placut cu peisajul spectaculos, in conditiile in care plaja se afla chiar in golful care deserveste orasul spaniol.

Plaja de la Concha. Sursa foto: http://www.sansebastianturismo.com

Un aspect mai putin placut la plaja de la Concha este stratul subtire de turism, aspect compensat de plaja de Ondarreta.

Plaja Ondarreta. Sursa foto: http://www.sansebastianturismo.com

Plaja Ondarreta se afla foarte aproape de muntele Igeldo si de Gradinile Palatului Miramar, asadar si aici te vei bucura de panorame frumoase. In apropiere se afla insula Sfanta Clara, pe care o poti vizita mergand cu vaporasul.

Insula Santa Clara. Sursa foto: http://www.sansebastianturismo.com

Palate cu arhitectura renovata

Palatul Miramar, un simbol al orasului, se afla in apropierea plajelor La Concha si Ondarreta si il vei gasi usor, datorita culorilor vii care ii impodobesc fatada. Complexul a fost construit in 1889, pentru regina Maria Cristina si cuprinde mai multe parcuri, gradini, dar si cladiri adiacente.

Palatul Miramar. Sursa foto: http://www.sansebastianturismo.com

Un palat cel putin la fel de frumos ca Miramar este "Palacio de la Diputaci", care gazduieste, printre altele, o colectie de arta, fotografiile lui Ignacio Zuloaga (un pictor basc), dar si o bibioteca.

Munti langa plaja

Monte Igueldo si Monte Urgull, cei doi munti pe care ii poti admira in San Sebastian reprezinta o atractie suplimentara, fie ca vrei sa te relaxezi la un picnic alaturi de familie, fie pentru drumetii montane.

Castillo de la Moto, ascuns printre padurile din Muntii Urgull.

Sursa foto: http://www.sansebastianturismo.com

Monte Urgull ascunde, printre padurile dese, si vestigii medievale, bine pastrate pana in zile noastre. Unul dintre acestea este Castillo de la Mota, un vechi palat construit de pe vremea cavalerilor.

Muzeul Naval

Te poti relaxa si la Muzeul Naval din San Sebastian, unde sunt expuse mai multe barci si instrumente de pescuit. Taxa pentru intrare este modica, respectiv de 1,5 euro, iar micutii au intrarea gratuita.

Un acvariu futurist

Acvariul din San Sebastian ramane una dintre atractiile turistice foarte populare, multumita colectiei impresionante de specii de pesti dar si de vietati marine. Aici vei putea vedea inclusiv rechini sau exemple rare de corali. Pretul biletului este de 12 euro pentru adulti si sase euro pentru minori.

La Muzeul de San Telmo vei vedea o expozitie cuprinzatoare de picturi, structurata pe departamente care acopera perioada Renasterii pana in vremurile actuale. Biletul te va costa 20 de euro.

Catedrala Bunului Pastor. Sursa foto: http://www.sansebastianturismo.com

Alte obiective pe care ar fi pacat sa nu le vizitezi sunt lacasurile de cult, cum ar fi Catedrala Bunului Pastor (cea mai mare din oras), Biserica Sfantul Vicente sau Maria del Coro. Aceasta din urma este renumita pentru slujbele tinute aici, dar si pentru combinatia diferita de stiluri arhitecturale, cum ar fi gotic, baroc, alaturi de elemente neoclasice.

San Sebastian este si un loc potrivit pentru sportivi, asadar daca iti place sa alergi pentru a te mentine in forma, orasul spaniol va fi pe placul tau. Numarul mare de piste, amenajate in apropierea plajei, dar si pe sosele, atentia soferilor pentru biciclisti si pasiunea localnicilor pentru activitati sportive sunt cateva dintre motivele care te vor face fericit. Inchirierea unei biciclete te va costa 14 euro.

Unde poti manca in San Sebastian

Platou cu aperitive din San Sebastian. Sursa foto: sansebastianoturissmo.com

Bucataria spaniola a devenit cunoscuta pe plan mondial datorita celor 16 bucatari premiati cu stele Michelin, o distinctie importanta in domeniul culinar, care echivaleaza cu Oscarul din industria cinematografica. San Sebastian nu se lasa mai prejos si se remarca prin cele trei restaurante premiate cu stele Michelin.

Bucatarii din oraselul basc si-au facut o traditie in a gati cu produse proaspete, in mare parte bazate pe peste sau fructe de mare, imbogatite cu savoarea oferita de legumele crescute in gradinile producatorilor si nu in sere industrializate.

Selectie de specialitati cu creveti si fructe de mare. Sursa foto: sansebastianoturissmo.com

Specialitatile locale pe care nu trebuie sa le ratezi sunt bucatele de crab coapte, file de merluciu cu branza in sos verde sau scoicile gatite in stil mariniers. Desigur, poti oricand comanda gazpacho (o supa rece si picanta) sau renumita paella, cu orez, fructe de mare si peste.

Placerea de a gati, dar si de a savura preparate culinare deosebite, i-a determinat pe locuitorii din San Sebastian sa organizeze evenimente dedicate special degustarilor. Pentru 70 de euro de persoana, poti face un tur gastronomic al orasului, care iti asigura accesul in culisele unor magazine gourmet (degustarea inclusa) si un meniu complet, format din trei feluri, la unul dintre cele mai bune restaurantele din centrul vechi al orasului.

Restaurantele recomandate sunt: Taberna Gandarias, La Cuchara de San Telmo, La Cepa, La Muralla, Juanito Kjua sau Casa Urbano.

Destinatii perfecte pentru shopping

* Centrul comercial la Bretxa

* Complexul comercial San Martin

* Aitor Lasa Gaztategia, pentru delicatese

* Magazinele Flow, Frida, Hakei, Pukas, Avenida de Zurriola, Saski Naski, pentru articole vestimentare, suveniruri, incaltaminte si obiecte decorative

#vacanta San Sebastian, #obiective San Sebastian, #ghid turistic San Sebastian , #Excursii