Vacanta in stil nomad: Ia-ti o rulota de bicicleta pentru excursiile in natura!

Sambata, 20 Iunie 2015, ora 00:00
115767 citiri
Vacanta in stil nomad: Ia-ti o rulota de bicicleta pentru excursiile in natura!
Foto: Facebook/Wide Path Camp

Poti prelungi placerea data unui picnic in mijlocul naturii pentru mai mult de o zi, chiar daca nu ai plecat cu masina si cu cortul dupa tine. O noua moda se naste in nordul Europei, unde bicicletele cu rulota permit amatorilor de iesiri la iarba verde sa petreaca un weekend confortabil in inima naturii.

Wide Path Camper este o rulota conceputa pentru excursiile de weekend pe drumuri retrase. Creata de inginerii danezi, rulota se ataseaza usor bicicletei tale oferindu-ti un spatiu suplimentar pentru bagaje si un adapost pe timp de noapte, arata portalul BBC.

Rulota are peretii din plastic si este rabatabila, astfel incat o poti cara dupa tine stransa, in spatele bicicletei, iar cand vrei sa campezi se desface foarte usor.

Cantareste doar 45 de kilograme si este perfecta pentru excursiile pe distante scurte.

Are, in schimb, doua dezavantaje. Nu este prevazuta cu niciun sistem de franare, ceea ce face ca un traseu la coborare in panta, eventual si cu curbe stranse, sa fie un adevarat chin.

De asemenea, casuta mobila a excursionistilor poate pune probleme biciclistului pe un traseu aglomerat, cu masini de mare tonaj trecand in viteza. Asa ca, varianta drumurilor de tara pare cea mai sigura.

In rest insa, rulota de bicicleta poate adaposti de ploaie sau de frig o familie formata din doi adulti si un copil.

Sistemul sau de montare este unul ingenios, care-ti permite sa o asamblezi in doar cateva minute.

Wide Path Camper urmeaza sa intre pe piata in Danemarca, Suedia, Norvegia, Germania, Olanda si Marea Britanie.

Din iulie, ambele modele ale rulotei, cel de baza si varianta de lux, pot fi gasite in comert in tarile din nordul Europei.

Modelul de baza costa 2.000 de euro si include dotarile standard: rulota, patul interior, masuta detasabila si scaunele pliante.

Pentru 300 de euro in plus vei avea insa o casa mobila utilata mult mai bine si vopsita in culoare preferata.

Dotarile suplimentare includ un sistem electric solar de 12 V, cu baterie, becuri LED, priza si patru porturi USB pentru incarcarea unor gadgeturi mobile.

Pe langa acesta se adauga perne si saci de dormit, un set de masa de camping din materiale usoare si o mica bucatarie de campanie.

#rulota excursii natura, #rulota bicicleta, #sistem autonom campare, #rulota Wide Path Camp , #Excursii