Turnul Eiffel, inchis din cauza grevelor

Marti, 25 Iunie 2013, ora 17:19
1616 citiri
Turnul Eiffel, inchis din cauza grevelor
Sursa foto : Lucianhirsu

Turnul Eiffel, un simbol al Parisului si un important obiectiv turistic din capitala franceza, a fost inchis marti dimineata din cauza unei greve, au anuntat surse sindicale si reprezentanti ai companiei care administreaza celebrul monument, informeaza AFP.

Sindicatul CGT, majoritar in randul celor 300 de angajati de la Turnul Eiffel, denunta conditiile de lucru, de securitate si solicita cresteri salariale.

Dupa o sedinta de negocieri care a durat sapte ore, luni, greva a fost votata marti dimineata si Turnul Eiffel a ramas inchis la ora obisnuita la care isi deschide portile - 09.00 (07.00 GMT).

Varful sezonului turistic din Paris a inceput pe 15 iunie, iar celebrul turn, supranumit "Dame de fer" ("Doamna de fier") are un program de vizitare prelungit in aceasta perioada a anului, primind in medie 25.000 de vizitatori pe zi, sapte zile pe saptamana (7 milioane de vizitatori pe an).

Precedenta greva care a afectat functionarea Turnului Eiffel, cea mai cunoscuta creatie a inginerului Gustave Eiffel, dateaza din decembrie 2010. Acea greva a durat zece zile.

#turn Eiffel Paris, #turn Eiffel inchis, #greva Franta, #turisti romani Franta , #Excursii