Trucuri de vacanta: Totul despre Paris

Marti, 05 Mai 2015, ora 10:44
4385 citiri
Trucuri de vacanta: Totul despre Paris
Foto: Lonley Planet

Cele mai bune momente din an pentru a vizita capitala Frantei sunt primavara si inceputul toamnei, atunci cand Parisul e mai linistit, temperaturile sunt optime si ai sanse mai mari sa gasesti hoteluri la tarife accesibile.

"In luna mai temperatura este optima si este o perioada mai putin aglomerata din punctul de vedere al circulatiei turistice. In mai aveti posibilitatea de a vizita obiectivele turistice in tihna, va puteti recrea in parcuri superbe, puteti sta la terase sau puteti face o croaziera pe Sena, departe de forfota grupurilor mari de turisti si evitand cozile interminabile pentru cumpararea biletelor de acces", explica Alice Udrea, specialist in turism si fondatoarea proiectului Touristry.

Fata nevazuta a Parisului turistic: Chateau de Maisons-Laffite, Chateau de Saint-Germain-En-Laye si Hipodromul din Maisons-Laffite.

Alice Udrea: "Localitatile din imediata apropiere a Parisului sunt la fel de spectaculoase"

Alice Udrea considera ca localitatile din imediata apropiere a Parisului sunt la fel de spectaculoase ca si obiectivele-simbol ale Parisului si pot fi vizitate chiar si intr-o singura zi.

Dintre acesta, cele mai spectaculoase sunt Chateau de Maisons-Laffite, Chateau de Saint-Germain-En-Laye si Hipodromul din Maisons-Laffitte.

"Fiecare dintre aceste minunate locatii au povestea lor si ocupa un loc important in istoria Frantei si a lumii. Acestea se afla la o distanta care poate fi parcursa in maxim 30 minute cu trenul din Paris, accesul fiind foarte facil", afirma Alice Udrea.

De asemenea, specialistul ne sfatuieste sa vizitam si celebrul hipodrom din Maisons Laffitte, deoarece acolo se organizeaza periodic diverse evenimente tematice, destinate copiilor, iar un astfel de eveniment se desfasoara pe parcursul a mai multor zile pana la mijlocul lunii mai.

Cat costa sa vezi cealalta fata a Parisului?

Cu aproximativ 30 de euro, o persoana poate "evada" din tumultul Parisului si poate vizita cele trei obiective turistice etalon ale localitatilor din jurul Parisului.

"Indiferent de motivul vizitei la Paris, doresc sa recomand ca, in masura posibilitatilor si a timpului disponibil, turistii sa isi aloce cateva ore sau o zi in plus pentru a vizita si aceste obiective. Biletul de tren costa aproximativ 4 euro / persoana / sens, iar biletele de acces in castele costa aproximativ 7 euro.

Pentru hipodrom, pachetele de acces la diverse evenimente si activitati pornesc de la 5 euro, iar copiii beneficiaza de gratuitati", declara Alice Udrea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#totul despre Paris, #trucuri vacanta Paris, #sfaturi vacanta Paris , #Excursii