Singapore Changi, unul din cele mai bune aeroporturi din lume

Luni, 05 Decembrie 2011, ora 12:52
2179 citiri
Singapore Changi, unul din cele mai bune aeroporturi din lume

Aeroportul International Singapore Changi se numara printre cele mai bune aeroporturi din lume, tinand cont de procesul de schimbare in care se afla conceptul de aeroport, care de la simplu punct de tranzit a ajuns sa fie un spatiu ce ofera confort si recreere calatorilor obositi.

Aeroportul Singapore Changi asigura pasagerilor cele mai multe si mai bune facilitati posibile, ce includ si o piscina si un parc de distractii, intins pe suprafata a 4 etaje, scrie EliteChoice.

De la deschiderea sa din 1981, aeroportul a castigat peste 370 de premii ce atesta serviciile sale de calitate.

Changi a desfiintat salile de asteptare traditionale

Calatorii care tranziteaza alte aeroporturi sunt obligati sa se odihneasca in sali de asteptare comune, numai pasagerii premium putandu-se bucura de lounge-urile companiei aeriene, dusuri si alte facilitati de acest gen. In schimb, Singapore Changi ofera tuturor calatorilor posibilitatea de a inchiria o camera de dormit, pentru 32 de dolari pentru 3 ore sau sa faca un dus, pentru doar 6 dolari.

De asemenea, aeroportul pune la dispozitia clientilor birouri de lucru cu internet gratuit sau baruri.

In plus, este singurul aeroport din lume care dispune de o piscina, unde clientii hotelurilor de tranzit ale aeroportului pot inota gratuit, in timp ce restul vor trebui sa plateasca o taxa de 11 dolari.

Comertul, o sursa importanta de venit

Changi ofera un spatiu de 750.000 de metri patrati de zona comerciala, 50% din veniturile aeroportului provenind de aici.

In 2010, retailerii din zona comerciala a aeroportului au incasat un miliard de dolari din vanzari.

De spatiul comercial mare beneficiaza si companiile aeriene, deoarece costurile de operare ale acestora sunt reduse de catre aeroport, ceea ce determina in final tarife mai mici la biletele de avion.

Aeroportul dispune de cinematografe, sera si centre medicale

Printre serviciile inovative ale aeroportului Singapore Changi mentionam posibilitatea pasagerilor avioanelor de a face un tur gratuit cu autobuzul prin Singapore, ecrane tactile in bai, ce permit calatorilor sa raporteze defectiuni ale robinetelor sau lipsa de prosoape.

De asemenea, aeroportul se lauda si cu o sera, unde calatorii pot lua o gura de aer curat.

In terminalul 3 al aeroportului este amenajat un magazin aliementar, o farmacie, curatatorii chimice, un centru medical si un parc de distractii pentru copii, ce creeaza ideea de "oras in aeroport".

Celebritatile si oamenii cu dare de mana pot utiliza terminalul privat, Jet Quai sau inchiria o limuzina Jet, la pretul de 1.150 de dolari, pentru a-i duce in oras.

Din aeroport nu lipsesc nici restaurantele, doua sali de cinema si numeroase chioscuri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Singapore Changi, #aeroport servicii, #aeroport lux , #Excursii