Razvan Pascu, despre cele mai bune investitii personale: Calatoriti!

Vineri, 02 Mai 2014, ora 00:00
6294 citiri
Razvan Pascu, despre cele mai bune investitii personale: Calatoriti!
Razvan Pascu, consultant marketing turistic la Travel Communication Romania

Razvan Pascu a devenit in doar cativa ani, dintr-un tanar pasionat de calatorii, exponentul celor care reusesc sa se realizeze in viata fara compromisuri, facand doar ceea ce le place.

A considerat mereu ca amintirile sunt printr cele mai bune investitii si este deja foarte bogat la acest capitol. Acest motto l-a ajutat insa si in cariera. A inceput doar cu un blog de calatorii, iar acum detine propria agentie de PR care activeaza in domeniul turismului. Si nu se opreste aici:

"Anul acesta vreau sa infiintez o asociatie non-profit cu care sa ajut la promovarea unor regiuni turistice din Romania de care m-am atasat si in al caror viitor cred", a spus in cadrul unui interviu acordat Business24, Razvan Pascu, consultant marketing turistic la Travel Communication Romania.

Cum te-ai adaptat in urma schimbarilor de anul trecut, dintre care amintim lansarea propriei agentii de PR in domeniul turismului si renuntarea la jobul de la ING Asigurari?

Travel Communication Romania este un business de sine statator, care se dezvolta frumos si cu feedback pozitiv din piata. Avem deja un an de activitate in PR si organizare de evenimente si ma bucur ca avem in portofoliu deja clienti importanti precum Air France KLM, Oficiile de Turism ale Germaniei, Austriei si Frantei, clubul de sport si wellness Pescariu Sports&SPA, agentia de turism corporate Business Travel si altii. Rolul meu in cadrul Travel Communication Romania inseamna new-business, strategie de comunicare si proiecte noi.

Ca o precizare, am ramas colaborator (nu angajat) al ING Asigurari de Viata, avand cativa clienti corporate al caror consultant sunt in continuare. ING este o companie prea faina ca sa o parasesti definitiv asa de usor.

Acum, cu noile responsabilitati, mai reusesti sa calatoresti la fel de mult? Ce planuri de vacanta ti-ai facut pentru acest an?

Vacantele, fie ele mai lungi, in afara tarii, sau mai scurte, in Romania, sunt singurele momente in care reusesc sa ma detasez de treaba si de lista cu lucruri de facut. Prin urmare, intotdeauna am ceva planuri de vacanta facute in avans.

Pentru urmatoarele 6 luni am pe lista doua destinatii intercontinentale. Una este SUA, in luna iulie. Acum urmez cursurile programului de Executive MBA al Universitatii din Viena (WU Executive Academy) si in luna iulie avem o saptamana de cursuri si internshipuri in SUA, la Minneapolis. Pentru a profita de moment, am decis ca dupa cursuri sa imi fac un traseu pornind din Minneapolis spre Chicago si zona Marilor Lacuri si cascada Niagara. De asemenea, in luna mai voi pleca in China si in Germania, iar in iunie as vrea sa merg la Istanbul. De 1 Mai am fost in Delta Dunarii.

Anul acesta vreau sa infiintez o asociatie non-profit cu care sa ajut la promovarea unor regiuni turistice din Romania de care m-am atasat si in al caror viitor cred.

Recomanda-ne trei destinatii mai putin populare pe piata interna, dar care ar fi pe gustul turistilor romani care doresc sa experimenteze ceva nou in acest an!

Trei destinatii mai putin incluse in circuitul turistic din Romania despre care nu as spune neaparat ca sunt nepopulare, ci doar diferite de eterna Valea Prahovei, ar fi Alba Iulia, zona Olteniei / Maldaresti si satele mai putin cunoscute ale Transilvaniei precum Malancrav sau Viscri. As mai adauga si o a patra zona, respectiv secuimea - Targu Secuiesc.

Alba Iulia este una dintre surprizele turismului romanesc. Primaria a luat peste 150 de milioane de euro fonduri europene in ultimii ani si a investit in infrastructura turistica si in vestigiile istorice existente, retransformand orasul si cetatea Alba Carolina.

Pentru cei pasionati de arhitectura sau de perioada boierimii, Maldaresti-ul si ale sale cule (case boieresti) sunt o adevarata intoarcere in timp. Satul Malancrav de undeva de langa Sighisoara l-am descoperit vara trecuta, intr-o escapada de weekend. Nu ai semnal la telefonul mobil si daca ai nororcul sa stai intr-o casa saseasca fara Internet sau cablu TV, atunci ai garantate doua zile de liniste si relaxare. Eu m-am cazat intr-o casa administrata de Fundatia Mihai Eminescu, iar mesele ni le-a pregatit un localnic. Am mai adaugat si secuimea, respectiv Targul Secuiesc, pentru ca pentru mine a fost o surpriza aceasta zona. Peisajul este superb, oamenii extrem de calzi si facilitatile turistice bune.

Ai declarat ca cele mai dragi destinatii turistice din Romania iti sunt Transilvania si Delta Dunarii. Daca ai detine o pensiune intr-una din aceste zone, ce ai face diferit pentru a valoriza mai mult potentialul turistic pe care il ofera aceste locuri?

Mie imi place foarte mult autenticitatea in turism. Prin urmare, daca as avea o pensiune in Transilvania sau Delta Dunarii probabil ca as angaja o familie de localnici sa ma ajute in administrare si sa le cream impreuna turistilor acea atmosfera de "casa de la tara" mai degraba decat hotel sau pensiune. As include multe evenimente interactive, cursuri de gatit, experiente la localnici, petreceri cu muzica populara. Folosind exemplul propriu, cred ca cele mai frumoase vacante sunt cele in care reusesti sa strangi experiente utile si memorabile, dincolo de camera in care te cazezi.

Si in general, care este cel mai pretios sfat pentru acest an pe care il oferi clientilor tai?

La nivel personal, sa calatoreasca pentru ca cele mai bune investitii personale sunt in amintiri. La nivel profesional, sa se adapteze constant noului stil de comunicare, in care Social Media este din ce in ce mai prezenta si influenta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Razvan Pascu turim, #Razvan Pascu destinatii turistice, #calatorii Razvan Pascu , #Excursii