Provocarea presei londoneze: Un iaht nou pentru Regina

Marti, 29 Noiembrie 2011, ora 14:53
1600 citiri
Provocarea presei londoneze: Un iaht nou pentru Regina
Sursa foto: Business Insider

Ziarul britanic Daily Mail isi propune o noua provocare. In cadrul unei campanii, publicatia incearca sa construiasca un mega-iaht, care va costa 125 milioane de dolari si pe care sa il ofere Reginei Marii Britanii si familiei regale britanice.

Cand va fi complet, iahtul va fi cel de-al treilea, din lume, din punct de vedere al marimii, dupa cel pe care il detine mogulul rus Roman Abramovich si dupa iahtul liderului din Dubai, precizeaza Business Insider.

Contribuabilii britanici nu vor fi solicitati sa plateasca pentru luxoasa ambarcatiune, pentru ca banii vor veni din surse private, au mai precizat ziaristii de la Daily Mail. Acestia au mai adaugat ca iahtul va costa, in total, 125 milioane de dolari si ca va fi gata pana la aniversarea Reginei, din 2012.

Vasul anterior pe care il detinuse Regina a fost construit in 1953 si a fost retras de pe piata in 1997.

Noul iaht va avea, printre dotari, un minisubmarit, pista pentru elicopter, doua autobuze si un laborator subacvatic. Acesta din urma va fi folosit de Royal Navy si ar putea functiona ca "o ambasada marina", cu un important rol comercial, educational si stiintific.

#iaht Regina Marii Britanii, #iact scump, #constructie iaht , #Excursii