Producatorul Domeniile Ostrov investeste 4 mil de euro in turismul vini-viticol

Luni, 17 Iunie 2013, ora 16:23
1797 citiri
Producatorul Domeniile Ostrov investeste 4 mil de euro in turismul vini-viticol

Producatorul 'Domeniile Ostrov' deschide primele facilitati de turism vini-viticol de la Dunare, incepand cu luna iunie 2013, investind pana la finele anului circa patru milioane de euro.

"Dintr-o investitie estimata pana la sfarsitul anului la patru milioane de euro, avem acum in mijlocul podgoriilor de la Domeniile Ostrov hotelul Dionis cu o capacitate de opt camere pregatit sa primeasca deja turisti si un complex de vile de 16 camere pe care il vom finaliza in urmatoarele trei luni", a spus Oana Belu, actionar la Domeniile Ostrov.

Pentru cele doua unitati turistice s-a cheltuit aproximativ un sfert din investitia propusa, se arata intr-un comunicat al companiei.

In decursul anului 2013, compania Domeniile Ostrov va demara constructia unei pensiuni turistice de 15 camere, a unui complex de agrement ecvestru cu alte 15 camere, un restaurant cu specific dobrogean de 250 de locuri, dar si cu 10 apartamente.

"Dat fiind ca suntem in mijlocul a mai bine de 1.300 de hectare de vita de vie, acest proiect de turism vini-viticol include si un Centru Oenologic de afaceri si cooperare transfrontaliera, cu facilitati de cercetare in domeniul viti-viticol", spune Oana Belu.

Procesul de aducere in actualitate a podgoriilor de la Domeniile Ostrov a inceput in urma cu 10 ani.

"Avem aici aproape 400 de hectare plantate cu pomi fructiferi a caror productie merge in proportie de 70% catre export, atat in Vestul Europei, cat si in Est, in Rusia si in tarile ex-sovietice. Doar in ultimii doi ani investitiile in aceasta directie de business s-au ridicat la 1,5 milioane de euro. Pe suprafetele pomicole de la Domeniile Ostov avem livezi de caisi, ciresi, nectarini, piersici, nectarini, pruni, visini si nuci", declara Oana Belu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#turism viticol domeniile Ostrov, #producator vinuri turism, #investitie turism Ostrov , #Excursii