Lifturi- obiective turistice la inaltime Galerie Foto

Vineri, 24 Mai 2013, ora 08:00
3195 citiri
Lifturi- obiective turistice la inaltime Galerie Foto
Liftul companiei din L.I.C. Business Center / Sursa foto: opentravel.com

De cele mai multe ori, lifturile sunt doar mijloace de transport, dar se pot transforma in obiective turistice uluitoare, cu putina imaginatie din partea unor investitori excentrici si cu o promovare pe masura. Cele mai nonconformiste lifturi din lume sunt vizitate in fiecare an de mii de turisti, atrasi de inaltimile ametitoare la care ascensoarele ajung sau de designul exotic de care beneficiaza.

In topul celor mai uluitoare lifturi din lume realizat de opentravel se afla ascensoare amplasate in muzee, in atractii turistice sau chiar in aer liber, in diferite locatii de pe mapamond, de la Turcia sau China pana la Portugalia si New York.

Liftul din muzeul Mercedes

Expozitia din cadrul muzeului Mercedes, aflat in orasul german Stuttgart acopera 125 de ani din istoria automobilului. Totusi, liftul care ii transporta pe turisti de la etajele diferite ale muzeului reprezinta mai degraba un salt in viitor.

Cazare in Stuttgart: de la 60 de euro de persoana

Liftul dragon al corporatistilor din New York

Pentru cei mai multi angajati din multinationale, drumul cu liftul pana la birou nu este nimic altceva decat o "tortura" care precede cele opt ore de lucru. Situatia este cu totul alta pentru salariatii L.I.C. Business Center.

Cazare in New York: de la 50 de euro de persoana

Asansor, o mica opera de arta

In trecut, liftul din statiunea turca Izmir era folosit pentru transportul marfurilor si al muncitorilor dintr-un cartier vechi, evreiesc. Acum, este vizitat de mii de turisti, atrasi atat de arhitectura unica a cladirii in care se afla liftul, cat si de peisajele care taie respiratia.

Cazare in Izmir: de la 19 euro de persoana

Ascensorul Bailong, o capodopera a ingineriei

Cel mai inalt lift din lume construit in aer liber se afla in relieful montan din regiunea Wulingyuan, in provincia Zhangjiajie, din China, inclusa in patrimoniul UNESCO. Liftul, inalt de 300 de metri, reprezinta o sfidare adusa naturii, din perspectiva ecologilor, dar in acelasi timp uimeste prin calitatea lucrarii executate de constructori.

Cazare in Zhangjiajie: de la 89 euro de persoana

Liftul din Santa Justa imbina utilul cu placutul

Liftul din oraselul portughez Santa Justa a reusit sa ii cucereasca si pe turisti, pentru ca uneste doua zone intens circulate: Baixa, cel mai jos punct al orasului si Bairro Alto, respectiv zona cu cea mai inalta altitudine a localitatii. Arhitectura in stil neogotic este doar un bonus de care se bucura toti pasagerii acestui lift.

Cazare in Santa Justa: de la 25 euro de persoana

#lift inedit, #obiective turistice unice, #atractii neobisnuite, #vacanta exotica , #Excursii