Ghid de calatorie: Ce vezi intr-o croaziera pe Nil

Sambata, 17 Octombrie 2015, ora 00:00
13384 citiri
Ghid de calatorie: Ce vezi intr-o croaziera pe Nil
Foto: Wikimedia

De aproape doua secole, croazierele de-a lungul Nilului sunt o modalitate de a calatori care reprezinta rasfatul suprem pentru pasionatii de aventura si istorie.

Oaza a vietii in desertul egiptean, Nilul este si un traseu turistic in care farmecul pitoresc al micilor sate de pescari este completat de splendoarea impunatoarelor constructii ramase din epoca faraonilor, dintre care se remarca sase atractii distincte, dezvaluie site-ul A Luxury Travel Blog.

Luxor

Vechile ruine ale complexului de Luxor sunt un magnet pentru orice turist ajuns in Egipt. Orasul a imbracat si haine moderne in mileniile care au urmat epocii lui Ramses al II-lea, dar ruinele antice sunt pastrate la loc de cinste.

Templul din Karnak, templul mortuar al lui Ramses cel Mare, Templul din Luxor si celelalte edificii: Goornah, Deir-el-Bahri sau Medinet Habu sunt marturii ale unei civilatii care inca pastreaza un aer de mister in fata stiintei moderne.

Valea Regilor

Situl este esenta a tot ceea ce se poate spune despre uluitoarea civilizatie a Egiptului. Timp de 500 de ani, aceasta vale a fost locul in care faraonii au construit impresionante monumente funerare, locuri din care aveau sa isi inceapa calatoria postuma spre imparatia lui Osiris.

Secole la rand vanatorii de comori si arheologii au rascolit zona spre a scoate la iveala bogatiile si constructiile incredibile ridicate pentru a adaposti mumiile faraonilor.

Assuan

Este o adevarata oaza de relaxare pe cursul mijlociu al Nilului. Barajul impresionant ridicat aici in anii '70 a modificat mult din aspectul vechii albii a fluviului, dar inca poti vizita mausoleul lui Aga Khan, Manastirea Sfantului Simeon, Templul Abu Simbel sau Insula Elefantina.

Assuan este si unul dintre cele mai frumoase orase ale Egiptului, fiind asaltat de turisti din toate colturile lumii. Situat la granite cu Sudanul, aproape de rima cataracta a fluviului, orasul este o zona plina de verdeata in inima tinuturilor aride, vegetatia luxurianta beneficiind din plin de revarsarea apelor Nilului.

Insula Philae

Milenii la rand, vechii egipteni au considerat ca pe aceasta insula este lacasul zeitei Isis, dar calatorul modern nu va vedea decat o replica a adevaratei Philae.

In urma construirii barajului de la Assuan, insula a fost inghitita de apele lacului Nasser, iar guvernul egiptean a mutat templele antice pe insula vecina, Agikia.

Este un loc care nu se dovedeste atat de asaltat de suvoaiele de turisti, iar o calatorie cu barca pe Nil la apus de soare poate fi una dintre aminitire de nepretuit pe care le vei retine in aceasta croaziera.

Edfu

Cursul mijlociu al Nilului pare sa fie locul unde a luat nastere civilizatia Egiptului Antic.

Aceasta pentru ca, dupa Assuan si templele dedicate zeitei Isis, la o zvarlitura de bat mai jos, orasul Edfu are o multime de edificii dedicate lui Horus, fiul lui Isis si al lui Osiris si zeitatea protectoare a Egiptului.

Edfu adaposteste splendide monumente arhitecturale, precum Tell Edfu, ruinele piramidei Edfu, ruinele Kanais sau Templul lui Horus. Aici, noaptea, poti asista la unul dintre cele mai grandioase spectacole de lumini din Egipt, un omagiu adus chiar si in era digitala zeitatii protectoare a tinutului.

Gebel el-Silsila

La 60 de kilometric mai jos de Assuan, Nilul intra intr-un defileu stancos pe care egiptenii antici l-au impodobit cu o serie de monumente sculptate direct in roca.

Gebel El-Silsila este unul dintre obiectivele pe care nu trebuie sa le ratezi in croaziera de pe Nil, situl avand in continuare minuni nedescoperite dupa cum au realizat si arheologii care au scos la iveala in primavara acestui an ruinele unui templu dedicate lui Khenu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#croaziera Nil, #excursie Egipt, #monumente egiptene, #atractii turistice Egipt , #Excursii