Esti curajos? Urca si tu pe cel mai inalt varf din America: Are 6.195 de metri

Sambata, 21 Noiembrie 2015, ora 00:00
4867 citiri
Esti curajos? Urca si tu pe cel mai inalt varf din America: Are 6.195 de metri
Foto: Extreme Travel

Incepand cu 2016, romanii pot accesa in premiera o expeditie organizata de catre o agentie romaneasca, pe Denali (6.195 de metri), cel mai inalt varf din America de nord, situat aproape de cercul polar, in Alaska.

Denali face parte din circuitul Seven Summits, al celor mai inalte varfuri de pe cele 7 continente.

Extreme Travel, prima agentie de turism de aventura din Romania, este cea care lanseaza aceasta premiera pe piata de turism romaneasca..

Ascensiunea pe Denali este una cu un grad sporit de dificultate, din cauza temperaturilor scazute si a vremii imprevizibile.

Acolo nu exista porteri (cei care cara bagajele alpinistilor) asa ca tot echipamentul si proviziile trebuie sa fie carate de membrii expeditiei, cu sania.

"Acest program, care dureaza doua saptamani, se adreseaza doar turistilor bine antrenati, care au mai escaladat pana acum si alte varfuri de peste 5000 de metri. Noi vom pune la dispozitie echipamentul tehnic si logistic necesar. Expeditia este programata pe 10 iunie 2016 iar inscrierile se pot face doar pana la finele acestui an", spune Radu Vatcu, alpinist, ghid si fondatorul agentiei.

Cum arata ruta

Lungimea totala a rutei clasice - West Buttress este de aproximativ 20 km, cu o diferenta de nivel de 4 120 m.

Temperaturile de -35 de grade sunt obisnuite pe tot parcursul traseului iar vremea rea te poate tine blocat si doua saptamani.

Extreme Travel a marcat anul acesta o premiera exotica in zona turismului: prima traversare in cadrul unei expeditii turistice romanesti a celui mai arid desert din lume, desertul Atacama, din America de Sud, apoi peste muntii Anzi catre cel mai mare desert de sare al lumii, Salar de Uyuni in Bolivia.

Cine sunt cei de la Extreme Travel

Extreme Travel este prima agentie de turism de aventura din Romania. Ghizii Extreme Travel conduc romani in destinatii spectaculoase ale planetei: de la cele mai inalte si celebre culmi muntoase - Mont Blanc (Franta), Mount Kenya (Africa), Aconcagua (Argentina), la trekking si aventura in Patagonia, Venezuela,Tanzania, Borneo, Antarctica, Peru, America Centrala, si multe altele.

Programele Extreme Travel includ circuite pe toate continentele lumii si se adreseaza atat persoanelor cu experienta in escaladarea varfurilor muntoase cat si celor fara aptitudini fizice deosebite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cel mai inalt varf din America, #excursii Extreme Travel, #expeditie Alaska , #Excursii