Destinatii exotice pentru o vacanta de lux: Viziteaza Bolivia si Peru

Sambata, 22 Iunie 2013, ora 00:00
5552 citiri
Destinatii exotice pentru o vacanta de lux: Viziteaza Bolivia si Peru
Sursa: nationalgeographic.com

Bolivia si Peru sunt doua destinatii pe care nu le poti rata in planurile tale de vacanta pentru urmatorii ani. Fie ca iti alegi o vacanta ce include un circuit in ambele tari, fie ca alegi doar o tara si, de acolo excursii optionale mai departe, cu siguranta te vei intoarce cu o multime de informatii culturale noi si o sumedenie de fotografii impresionante.

Desi viza din Romania pentru Bolivia nu se poate lua din Romania, ci de la Viena, merita sa ajungi pana acolo pentru a admira desertul de sare "Salar de Uyuni", rezervatia nationala de flamingo "Avaroa" sau "Laguna Verde", faimosul lac verde din Bolivia.

Cea mai faimoasa destinatie din Bolivia este de departe, desertul de sare, potrivit Tripadvisor, insa pentru o experienta completa ai putea rezerva vacanta pentru perioada ianuarie-martie, in sezonul ploios, cand desertul de sare se acopera cu o pelicula de apa si se transforma intr-o oglinda de 1.100 de kilometri patrati.

Sursa: worldalldetails.com

In ceea ce priveste Peru, obiectivele turistice sunt mult mai numeroase, printre ele numarandu-se si plajele din nord, raul Amazon, lacul Titicaca, Ruta Moche, Cusco si, desigur, Lima de unde poti ajunge usor in orice punct de interes turistic, scrie Peru Travel.

Zorritos, Punta Sal, Mancora, Vichayito, Los Organos, Las Pocitas sun plajele din zona de nord, zona pe care o poti alege daca preferi un maxim de relaxare in vacanta ta in Peru. Odata ajuns aici nu poti rata parcul national Tumbes National Mangrove Sanctuary si nici mlastinile Mangrove din Puerto Pizzaro.

Chiar daca tu vrei o vacanta in care sa te relaxezi la soare, cei care te insotesc pot oricand sa faca echitatie, sporturi acvatice, pescuit sau chiar sa admire balenele in habitaclul lor natural.

Sursa: rainforestcruises.com

Tot direct de la Lima poti face o excursie pe raul Amazon, unde vei intra in contact direct cu jungla amazoniana dar si cultura si civilizatia din zona. Aici se organizeaza plimbari plin jungla, observarea vietatilor salbatice (inclusiv a delfinului de Amazon) si a speciilor de pasari, croaziere pe rau, vizite la comunitatile locale si degustari din bucataria locala.

In zona Paracas-Nasca vei intalni un mix de natura, aventura si cultura, dar si ocazia de a te relaxa pe plaja, de a explora desertul si de a observa vietatile marine salbatice in habitaclul lor natural. Chiar si aici poti practica sporturi ce ridica adrenalina, sporturi de apa, poti achizitiona suveniruri realizate de mana si poti vizita siturile arheologice din zona.

Lacul Titicaca este o zona a contrastelor, cel mai mare lac navigabil din lume fiind inconjurat de civilizatia autohtona. Titicaca este destinatia perfecta pentru vizitarea insulelor, calatorii de-a lungul peninsulelor si diferite forme de navigatie.

Sursa: maya-portal.net

Ruta Moche combina principalele atractii culturale, naturale si arheologice, intr-o excursie care iti va prezenta bogatia mostenita de la cele mai importante civilizatii Pre-Columbiene: Moche, Chimu si Sican.

Lima, pe langa faptul ca este orasul din care poti pleca in orice zona cu atractii turistice, fie cu autobuzul fie cu avionul, iti ofera sansa de a practica sporturi extreme, de a intra in contact direct cu natura, sa vizitezi temple si cladiri coloniale, sa vizitezi sit-uri arheologice sau, pur si simplu, sa te relaxezi la spa sau la restaurante, unde vei gusta cele mai bune feluri din bucataria din Peru.

Cele mai bune locuri de cazare sunt Hotel Radisson Decapolis Miraflores (144.72 de euro, Superior Double Room), N M Lima Hotel (99.96 de euro, Premium Double Room) si The Westin Lima Hotel & Convention Center (149.20 de euro, Deluxe King Room), potrivit datelor oferite de Booking.com pentru o noapte in luna iulie.

In cazul in care nu-ti doresti o vacanta in Lima sau Peru pe cont propriu, agentiile de turism au pregatit pentru tine o serie de circuite ce cuprind cele mai importante obiective turistice.

Sursa: New York Times

O varianta ar fi circuitul Peru-Lima de 15 zile ce porneste din Lima, cu turul orasului si vizita la Muzeul Aurului, urmata de un zbor spre Cusco, unde vei vizita la Templul Soarelui, Koricancha si cateva centre arheologice, precum Sacsayhuaman Fortress, Q'enko, Puka Pukara si Tambomachay.

A doua zi la Cusco ca incepe cu deplasare pana la Machu Picchu, trecand prin Valea Seaca a Urumbambei si prin padurea tropicala a Amazonului. Spre seara vei ajunge si la izvoarele fierbinti Aguas Calientes, urmand ca a doua zi sa ai program de voie. Ziua urmatoare incepe devreme cu o deplasare in Urumbamba Valley, la piata Pisac, in Orasul Ollantyambo, dar si in piata Chinchero, de unde se spune ca a luat nastere curcubeul.

Sursa: famouswonders.com

In aceasta excursie vei vizita portul Puno, insula Uros si lacul Titicaca (unde locuitorii isi construioesc propriile insule temporare), dar si insula Taquile.

In ziua 9 te vei indrepta spre Bolivia. Incepand cu ora 6.30 dimineata vei fi preluat de la hotel pentru transfer in Sanctuarul Copacabana, apoi urmeaza o vizita la Piata Principala si Catedrala Impresionista, iar pranzul il vei lua pe o croaziera spre Insula Soarelui. Aici vei vedea Gradina incasa, Scarile incasa, Izvorul Incas, Complexul Inti Wata si vei lua parte la Ceremonia antica Lakkawaya. Ziua se incheie cu o calatorie pana in La Paz unde veti si innopta.

Ziua 10 aduce un tur pana in Valea Lunii, urmand ca a doua zi sa ajungi si la desertul de sare Uyuni, unde vei sta sapte ore si te vei intoarce si a doua zi. Urmeaza sa te indrepti spre La Paz, unde vei vizita si complexul arheologic Tiwanaku, urmand ca excursia sa se termine in ziua 15, cu mic dejun si transport pana la aeroport.

Acest circut Peru-Bolivia costa 3.450 de euro si este organizat de agentia Aerocenter.

Sursa: chanatrek.com

Business24 iti recomanda, insa, si circuitul Peru Explore organizat de Perfect Tour, ce dureaza 10 zile, intre 11 si 21 noiembrie.

Principalele obiective pe care le vei vizita in acest tur sunt Lima, Paracas (si autostrada Panamericana), Insulele Ballestas (unde vei vedea desenul preistoric numit "candelabrul"), renumitele desene de la Nazca, Cusco, trenul Vistadome, Machu Picchu, Ollantayambo, pasul La Raya (calatorie cu autocarul peste muntii Anzi, la 4.000 de metri inaltime) si Puno, unde vei face o croaziera pe lacul Titicaca.

Sursa: nationalgeographic.com

Aceasta excursie costa 2.790 de euro de persoana, cu taxele incluse, dar si bilet de avion pentru zborurile internationale si interne.

Nu in ultimul rand, nu uita sa verifici avertismentele de calatorie din orice tara exotica ai vrea sa vizitezi.

#vacante exotice, #vacante lux, #vacanta Biolivia, #vacanta Peru , #Excursii