Casa de vacanta: Eco si portabila. Ce ti-ai putea dori mai mult?

Sambata, 01 August 2015, ora 00:00
5853 citiri
Casa de vacanta: Eco si portabila. Ce ti-ai putea dori mai mult?
Foto: Nice Architects

Din 2016, iubitorii turismului eco-friendly vor avea o surpriza de proportii. O companie din Slovacia lucreaza intens la modelul unei capsule de voiaj cu autonomie energetica, numai buna pentru sejururile planificate in zone pustii din inima naturii.

Sublime, modelul de capsula ecologica creat de inginerii firme Nice Architects din Bratislava urmeaza sa intre in productie din toamna acestui an, primele livrari fiind asteptate in primavara lui 2016, informeaza portalul Luxatic.

Conceputa sub forma unui adapost minimalist pentru doua persoane, ecocapsula Sublime nu este insa lipsita de dotarile care sa iti asigure un minim confort in cadrul excursiilor in salbaticie.

Mai mult, Sublime are in dotare si o minicentrala eoliana si panouri fotovoltaice care ii permit sa acumuleze energie pentru punerea in functiune a diverselor aparate electrice din interior.

Ecocapsula este ultra-mobila si are aproximativ dimensiunile unui autoturism (4,5 m X 2,4 m X 2,5 m).

In interior, in cei 8 metri patrati ai ecocapsulei Sublime ai la dispozitie un pat pliabil pentru doua persoane, o cabina de dus, o chicineta cu dotari esentiale.

Ferestrele ei se pot deschide pentru a lasa impresia de larghete a spatiului, dar si pentru a te bucura de privelistea coltului de rai in care ai ales sa poposesti.

Cu o greutate de doar 1,5 tone, capsula poate fi usor tractata cu o masina pana la destinatia aleasa de tine, iar bateria ei alimentata de turbina eoliana de 750 W si de panourile solare de 600 W iti asigura o rezerva de energie utila, indiferent de vremea de afara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#capsula Sublime, #capsula ecofriendly, #casa de vacanta mobila , #Excursii