Vrei o escapada romantica? Corfu este locul ideal

Sambata, 29 Octombrie 2011, ora 00:00
2132 citiri
Vrei o escapada romantica? Corfu este locul ideal

Corfu este destinatia perfecta pentru orice tip de vacanta, fie ca va doriti o escapada romantica, o saptamana de relaxare sau o ocazie de a asimila noi lectii de istorie.

Corfu, situata in Marea Ionica, este una dintre cele mai verzi insule grecesti, ea fiind acoperita de livezi de maslini, localnicii mandrindu-se cu unele dintre cele mai bune uleiuri pentru salate.

Daca in trecut insula era destinatia vizitata numai de aristocrati si membrii ai caselor regale europene, in ultimii ani Corfu a inflorit, devenind o adevarata atractie turistica.

Insula ofera multiple posibilitati pentru cei care doresc sa petreaca o vacanta frumoasa. De la calarit si croaziere pe mare, pana la palate maiestuoase ale caselor regale europene.

Forturi si muzee

Daca doriti sa pasiti in evul mediu, tot ce trebuie sa faceti este sa vizitati cele doua fortarete construite de venetieni in anii 1500. Pivnite, lanturi si gratii impanzesc labirintul coridoarelor cladirilor pozitionate in apropierea portului.

In cautare de experiente culturale? Corfu va pune la dispozitie cele mai frumoase muzee ale sale - Muzeul Arheologic, Muzeul de arta Asiatica, Muzeul Bizantin si multe altele - unde puteti descoperi, incetul cu incetul, cate o bucatica din istoria insulei.

Palatul imparatesei Sisi

Achilionul este poate unul dintre cele mai faimoase locuri de vizitat din intreaga insula, palatul fiind construit pentru imparateasa Sisi, celebra pentru frumusetea sa. Picturi celebre si sculpturi impanzesc palatul si imprejurimile sale, in timp ce gradinile sunt dedicate eroului antic, Ahile.

Amplasat in asa fel incat sa aiba vedere atat asupra marii, cat si a orasului vechi, Palatul Achilion este un loc care nu trebuie ratat in timp ce va plimbati prin Corfu.

Un ghid va va dezvalui toate secretele imparatesei, va va spune legende despre frumusetea sa, dar si tragica poveste a vietii sale - pierderea singurului sau fiu.

Plimbari printre maslini

Pentru cativa euro puteti alege sa va plimbati pe unul din caii centrului de plimbari TrailRiders. In functie de experienta dumneavoastra, un ghid va va gasi calul potrivit, iar apoi va va conduce printre maslini si pe poteci folosite doar de localnici. La finalul plimbarii veti avea ocazia sa va hraniti companionul si chiar sa ii lasati un mic bacsis pentru ca v-a purtat in carca timp de doua ore. Unul dintre armasari vine chiar din Romania, el castigandu-si rolul de lider in micul grup de la TrailRiders.

Buticuri si suveniruri

In zilele care nu sunt tocmai potrivite pentru plaja puteti alege sa vizitati orasul vechi. Daca va plimbati pe intortocheatele stradute ale Kerkirei, suntem siguri ca veti descoperi magazine boeme. In apropiere de capatul liniei de autobuz se gaseste chiar si un butic unde doamnele pot asista la confectionarea unor bratari si coliere. Va alegeti pietrele, margelele, ordinea in care le doriti insirate pe snur, iar doamna din spatele tejghelei va face exact asa cum doriti. Astfel, pentru cativa euro veti putea aduce cadouri unice prietenelor din tara.

Cateva sute de metri mai departe puteti descoperi un intreg centru comercial adapostit in parterurile cladirilor. Obisnuitele suveniruri cu numele insulei pot fi achizitionate din aproape orice magazin, o vasta colectie de magneti de frigider, pahare, farfurii, tricouri, brichete si multe, multe altele fiind disponibile pentru cei care doresc sa isi aminteasca mereu de frumusetea insulei.

Secretul insulei - Kumquatul

In Corfu puteti vizita si o fabrica unica in Europa, distileria de Kumquat. Acesta este un fruct originar din Asia, iar insula greceasca este singurul loc de pe continentul nostru unde pomii au prins radacini. Dupa o prezentare scurta despre istoria fructului si despre modurile in care se obtin produsele, puteti merge sa va faceti cumparaturi din magazinul fabricii. Fructe confiate, lichior de kumquat (din coaja si din pulpa), dulceturi si multe altele pot fi achizitionate pentru preturi modice.

Zone pitoresti

Cea mai frumoasa zona din Corfu se spune ca este Paleokastritsa. Cele sase golfuri care alcatuiesc Paleokastritsa dau un aspect unic zonei, iar in momentul in care ajungeti la belvedere privelistea va va taia rasuflarea.

In aceeasi statiune se gaseste si unul dintre cele mai celebre baruri din insula, denumit La Grotta Bar, unde, desi se servesc bauturi alcoolice, va sfatuim sa nu abuzati de ele; drumul dintre sosea si mesele localului este constituit din cateva zeci de trepte abrupte. In timpul zilei, barul se transforma in zona de bronzat, putand chiar sa inotati printre stancile din micul golf.

Descoperiti alte insule

Majoritatea agentiilor de turism va pun la dispozitie numeroase moduri de a va umple timpul. O zi petrecuta pe mare poate fi modul perfect de a va destinde, apele de un albastru ireal garantandu-va relaxarea. Doua ore pe vas sunt necesare pentru a descoperi alte doua bijuterii grecesti - insulele Paxos si Antipaxos. Pitoresti, micute, impanzite de magazinase care fura ochii turistilor, cele doua insule va vor fi cu siguranta pe plac. In mai putine cuvinte pot fi descrise insa locatiile in care vapoarele isi arunca ancora - grotele insulei Antipaxos si o mica laguna decupata din reviste.

Corfu este alegerea perfecta atunci cand doriti sa puteti spune ca ati fost in Rai. De la privelistile minunate si punctele de atractie pline de istorie, pana la oamenii primitori, cateva zile petrecute pe insula vor reusi sa va faca sa va doriti sa cumparati un petec de teren cu tot cu livada de maslini.

#vacanta romantica, #recomandari excursie Corfu, #obiective turistice Corfu , #Destinatii turistice