Viziteaza Rio de Janeiro, un oras plin de culoare

Sambata, 15 Septembrie 2012, ora 15:11
4171 citiri
Viziteaza Rio de Janeiro, un oras plin de culoare

O vacanta in Rio de Janeiro, al doilea oras din Brazilia, din punct de vedere al marimii, se caracterizeaza printr-o atmosfera plina de viata si culoare. Aici gasesti mereu ceva de facut, fie ca preferi sa te relaxezi pe plaja sau sa te bucuri de racoarea padurilor tropicale.

Orasul are peste sase milioane de locuitori, la care se adauga o sumedenie de turisti, atrasi de farmecul si culoarea metropolei braziliene.

Printre cele mai importante obiective turistice se numara Muntele Sugar Loaf, Statuia lui Iisus Mantuitorului, plaja Copacabana sau Parcul National Tijuca, potrivit Reuters.

Ai putea intra in bazarul MG din Copacabana, unde vei gasi suveniruri, articole vestimentare si decorative, toate cu specific brazilian.

Barul Amarelinho, aflat langa Libraria Nationala din centrul orasului Rio de Janeiro, este unul dintre cele mai vechi din oras. Acolo se poate servi o bere cu gheata (chopp) sau un cocktail caipirinha, ce contine rom, zahar si lamaie si poate avea o gama larga de arome, precum banane, capsuni, nuca de cocos sau fructul pasiunii.

Neaparat trebuie sa incerci si speciliatile culinare ale orasului, cum ar fi gratarul brazilian sau frigaruile cu carne de miel, porc, miel, pui, rata sau sunca.

In Rio de Janeiro vei gasi si lant de restaurante Porcao, unde vei avea nevoie de o rezervare, mai ales in timpul weekendului.

Muntele Corcovado ofera o viziune impresionanta asupra orasului Rio de Janeiro. In varful acestuia se afla Statuia lui Iisus Mantuitorul, una dintre cele sapte minuni ale lumii, care a fost construita pentru a sarbatori 100 de ani de independenta a Braziliei.

Parcul National Tijuca se afla in apropierea orasului, in cea mai mare padure urbana din lume. Padurea adaposteste sute de specii de plante sau animale, multe dintre acestea fiind in pericol de disparitie.

In aceeasi zona se afla si cascada Cascatinha, o pagoda chinezeasca si o masa de picnic imensa, numita Mesa do Imperador, cu doua nivele si vedere catre plajele din Rio.

O masa traditionala in Parcul Tijuca se poate lua la Os Equillos.

Cartierul Gavea are in centrul sau o mica piata inconjurata de restaurante si baruri, numita Praca Santos Dumont. Aceasta zona este foarte populata in timpul weekendului. In spatele pietei se afla barul Guimas, iubit de boemi si artisti pentru muzica jazz si cocktailurile bune.

Muntele Sugar Loaf este un obiectiv care nu trebuie sa lipseasca de pe lista obiectivelor turistice pe care nu trebuie sa le ratezi, cand mergi la Rio de Janeiro. Muntele se afla in regiunea Urca, iar accesul catre varful sau se face cu telecabina. De aici vei vedea panorama catre centrul orasului si Statuia lui Iisus.

Copacabana este cea mai cunoscuta plaja din Rio de Janeiro, intinzandu-se pe o suprafata de 2,5 mile. Cei care vor sa se bucure pe deplin de o vacanta de lux se pot caza la Hotelul Copacabana.

Un alt obiectiv important al orasului este cartierul Santa Teresa, un camin al artistilor si scriitorilor. Zona include o serie de case excentrice si de muzee mici, preferat de localnici, dar mai ales de turisti. Cu siguranta vei aprecia farmecul aparte al imprejurimilor.

#Rio de Janeiro vizita, #obiective turistice Brazilia, #vizita Rio de Janeiro , #Destinatii turistice