Vacanta in Dubai: Schi pe dune sau vanatoare cu soimi, ce alegi?

Sambata, 13 Octombrie 2012, ora 00:00
5840 citiri
Vacanta in Dubai: Schi pe dune sau vanatoare cu soimi, ce alegi?
Foto: myhoteldubai.com

Dubai este o destinatie de vacanta potrivita, daca esti in cautarea unui concediu in urmatoarele luni. Aici poti explora desertul cu jeep-ul, te poti plimba cu camila, dar poti practica si schi-ul pe dune sau tir cu arcul si vanatoarea cu soimi.

Dincolo de cumparaturi, mancare traditionala si climatul subtropical aici poti avea parte de experiente de neuitat, mai ales daca alegi un hotel pe masura, in stilul unui fort arab si cu piscina "infinita", cu vedere spre desert, de exemplu.

Business24 iti recomanda vanatoarea cu soimi, daca esti pasionat de astfel de activitati si ajungi in Dubai. "Falconry" este un sport devenit deja o cultura in lumea araba.

Vanatoarea cu soimi

Foto: National Geographic

Travel & Culture, spre exemplu, iti ofera un pachet valabil pentru minim doua persoane, cu plecare la ora 5.30 dimineata, care include si o "lectie" oferita de oameni specializati. Ei iti vor prezenta acest sport si tehnicile folosite la vanatoare. In plus vei avea parte de un zbor de doua-trei ore in desert.

Vei petrece putin timp atat cu soimii, cat si cu alte pasari pradatoare. Ele se afla intr-un spatiu special construit, cu climat potrivit pentru ele si unde vei gasi atat carti si reviste, cat si echipamentul necesar pentru a practica sportul "falconry".

Costul unei astfel de deplasari este de 249 de dolari de persoana, si include vanatoarea, transportul, dar si bauturile racoritoare. Pretul poate creste, in functie de pachetul pe care il alegi.

Schi pe dune

Foto: Epic Ski

Dintr-un safari in Dubai nu poate sa lipseasca nici plimbarea cu camila, nici schiul pe dune.

Poti completa schiul pe dune cu schi pe zapada artificiala, in spatiu inchis, dar si cu o experienta 4X4 de neuitat, intr-un pachet de patru ore oferit de Dubai Dune Bashing.

Aceasta combinatie inedita intr-o singura zi este posibila doar aici si este o modalitate cat se poate de interesanta de a-ti petrece o dimineata in desert.

Daca vrei sa stai departe de zapada, poti alege pachetul oferit de Desert Safari Dubai, creat special pentru cei care nu au toata ziua la dispozitie pentru safari.

Ei iti ofera ocazia sa te plimbi cu o masina 4X4 in desert, dar si cu un ATV, sa te plimbi cu camila si sa faci schi pe dunele din Dubai. In doua ore vei fi inapoi la hotel, cu o multime de poze inedite si o amintire de neuitat.

Cazare intr-un fort traditional arab

Foto: Kiwi collection

Pentru o cazare la inaltimea experientelor din Dubai, Perfect Tour iti recomanda Bab Al Shams Desert Resort & Spa, un hotel construit in stilul unui fort traditional arab, printre dunele din Dubai.

Vei gasi aici gradini cu vegetatie luxurianta, alei pietruite catre camere decorate in stilul rustic arab dar si o piscina "infinita", cu vedere spre desert, te asigura reprezentantii agentiei de turism.

Cazarea intr-o camer Junior Suite aici porneste de la 206 euro de persoana pe noapte, cu micul dejun inclus.

Cum ajungi in Dubai iarna aceasta

Foto: Bush Bird

Daca vrei sa mergi la sfarsitul lunii noiembrie, in acest moment un bilet de avion la Tarom costa 510 euro, cu plecare in 16 noiembrie si intoarcere pe 23 noiembrie. Compania Turkish Airlines iti pune la dispozitie un zbor cu escala la Istanbul care costa 414 euro, daca alegi plecare pe 15 noiembrie si intoarcere pe 22 noiembrie.

In ianuarie vei plati 441 euro pentru un zbor la Tarom, intre 15 ianuarie si 22 ianuarie, spun reprezentantii Perfect Tour.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vacanta dubai, #activitati dubai, #schi nisip dubai, #vanatoare soimi Dubai, #cazare Dubai, #destinatii iarna 2013 , #Destinatii turistice