Vacanta in Antalya: Descopera capitala Rivierei turcesti

Vineri, 01 Mai 2015, ora 00:00
7638 citiri
Vacanta in Antalya: Descopera capitala Rivierei turcesti
Foto: Paralela 45

Considerata capitala turismului international turcesc, Antalya se afla pe coasta mediterana, in sud-vestul Turciei. Legendele spun ca regele Attallos al II-lea le-a spus oamenilor sai, atunci cand a descoperit locul, ca acolo este cu siguranta paradisul.

Paralela 45 si Business 24 iti propun sa petreci o vacanta relaxanta, in care sa descoperi cultura locala, sa te delectezi cu cele mai bune preparate turcesti si sa te bucuri de atmosfera primitoare a capitalei Rivierei turcesti.

Odata era vazuta doar ca o poarta de acces catre Riviera turceasca, insa astazi Antalya este o destinatie de sine statatoare.

Situata in Golful Antalya (Antalya Körfezi), cel mai mare oras turc de pe coasta mediteraneana de vest este vestit atat pentru clasica frumusete, cat si pentru stilul modern.

In centrul sau se afla orasul vechi Kaleiçi, inconjurat de ziduri romane antice si in care se gaseste cazare in multe case otomane restaurate.

Desi cartier pitoresc, acesta este presarat cu magazine la moda si cafenele traditionale si elegante. Orasul vechi se afl in jurul unui splendid port care dateaza din era romanilor si care ofera privelisti minunate asupra muntilor.

Un aspect pentru care multi turisti apreciaza Antalya este faptul ca marea si muntele sunt alaturate, formand peisajul vacantei de vis.

Minaretul Yivli, simbolul Antalyei, este un turn maret alipit de Mosceea Alaeddin, care domina de la distanta orasul. Moscheea Yivli Minare are sase domuri si niciun element decorativ.

Inainte ca noua cladire sa fie ridicata, a gazduit Muzeul de Arheologie, care cuprinde acum una dintre cele mai frumoase colectii de artefacte din tara, fiind unul dintre cele mai importante muzee din tara.

Muzeul este deschis pe tot parcusul saptamanii, exceptand zilele de luni.

Poarta lui Hadrian este un alt simbol al orasului, fiind un arc de triumf construit in onoarea imparatului roman Hadrian. Initial au fost trei astfel de arcuri, realizate in stil corintic.

Legenda spune ca regina Sheeba a trecut pe sub aceste porti si a petrecut la palatul din Aspendos in drumul ei catre regele Solomon.

In Belek se afla cele mai luxoase hoteluri din regiunea Antalya, regiune care se imbogateste an de an cu noi resorturi.

Cea mai solicitata regiune de catre familiile cu copii este Lara/Kundu, situata la 30 de minute de aeroportul din Antalya. Plaja intinsa cu nisipul fin si intrarea lina in apa sunt doar cateva dintre aspectele pe care romanii le prefera.

Singura regiune situata la vest de Antalya este Kemer, o regiune spectaculoasa datorita crestelor inalte ale muntilor Taurus si ale apei cristaline ale Marii Mediterane. Pe varful muntelui Taurus se poate ajunge cu telecabina, inaltimea de 2365 m oferind o priveliste minunata asupra marii si a orasului Antalya.

Varful muntelui este acoperit de petice de zapada chiar si in mijlocul verii.

Pentru o vacanta in care sa decoperiti si cultura locala, in vecinatatea Antalyei se gasesc mici asezari ce ascund nenumarate comori precum pesteri (Pestera Altinbesik Dudensu, Pestera Beldibi, Pestera Damlatas), cascade, vestigii romane sau ramasite ale unor situri antice (Perge si Termessos).

La 30 de minute de Antalya se afla orasul antic greco-roman Aspendos, care gazduieste ramasitele celui mai frumos exemplar de teatru roman din lume, construit in secolul 2 d.Hr.

In ceea ce priveste specialitatile culinare, in Antalya aveti nenumarate optiuni. Pestele proaspat si carnea gatita in stil turcesc (Kebap ori Shuwarma, servite cu ayranul specific) sunt cele mai cautate feluri de mancare.

Recunoscut in intreaga lume, desertul turcesc - baklava - este un deliciu care trebuie sa fie gustat chiar la el acasa. Cea mai cautata bautura din Turcia este ceaiul, consumat cald chiar si in mijlocul verii.

Antalya este locul ideal pentru o vacanta, fie ca va doriti odihna, relaxare, distractie sau explorarea unei culturi diferite.

Regiunea este preferata de familiile cu copii, resorturile si hotelurile intrecandu-se in oferte si programe speciale pentru cei mici, astfel incat intreaga familie sa se bucure de vacanta.

Pentru persoanele active, Antalya este gazda a numeroase evenimente sportive pe tot parcursul anului, incluzand turnee internationale de volei pe plaja, concursuri triatlon si canotaj.

Paralela 45 ofera o vacanta in Antalya cu preturi incepand de la 279 euro/persoana cu reduceri de 100 de euro/adult si 50 de euro/copil. Oferta include transport cu avionul Bucuresti-Antalya-Bucuresti, taxe de aeroport si catering, transfer aeroport-hotel-aeroport, cazare la hotel si masa conform ofertei si asistenta turistica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vacanta antalya, #istorie Antalya, #vacanta Antalia , #Destinatii turistice