Vacanta de 1 decembrie bate Craciunul. Iata cele mai interesante destinatii

Joi, 01 Decembrie 2016, ora 00:01
8619 citiri
Vacanta de 1 decembrie bate Craciunul. Iata cele mai interesante destinatii
Foto: Go Way

Mini-vacanta de patru nopti dintre 30 noiembrie si 4 decembrie ii tenteaza pe romani sa calatoreasca mai mult decat in perioada sarbatorilor de sfarsit de an.

Un studiu elaborat de portalul de rezervari turistice Vola.ro demonstreaza ca, anul acesta, 1 decembrie este momentul preferat de majoritatea conationalilor nostri pentru efectuarea unui sejur relaxant in strainatate. Iata care sunt destinatiile spre care te poti orienta si tu!

Anul acesta, turistii romani par ceva mai inspirati in alegerea destinatiilor de mini-vacanta de iarna. Desigur, city break-urile primeaza in optiunile acestora, dar se inregistreaza o detasare de orasele-vedeta care au dominat topul selectiilor din alti ani.

"Evolutia preferintelor de city-break ale romanilor arata o maturizare a pietei. Niciodata nu vom inregistra scaderi masive catre marile capitale europene, decat punctual, din cauza evenimentelor ce ridica semne de intrebare asupra securitatii turistilor, cum s-a intamplat in cazul Paris sau Bruxelles, insa faptul ca incep sa creasca si destinatiile mai mici, inseamna ca romanii au trecut de pragul destinatiilor-vedeta", a completat Daniel Truica, Managing Partner Vola.ro.

Asadar, spunem adio Londrei, Parisului sau Bruxellesului, pentru a ne indrepta atentia catre destinatiile europene cu clima mai calda, cum ar fi Barcelona, Lisabona, Sicilia, Sardinia si Cipru.

Barcelona, amintiri de nesters

Pentru un city break in destinatii mai calde, precum Barcelona, pachetele au inceput de la 329 euro de persoana pentru avion si trei nopti cazare.

Daca ajungi pentru prima oara in capital Cataloniei cauta sa nu ratezi vizita la Sagrada Familia, una dintre cele mai vizitate cladiri din lume. Te poti orienta si catre un tur complet al orasului la bordul autobuzelor cu etaj, open-top.

Sunt doua trasee interconectate care iti vor descoperi minunile acestui oras, ruta de Vest si ruta de Est, iar ghizii iti recomanda sa incerci aceasta experienta inca din prima zi, pentru a te acomoda cu privelistea Barcelonei.

Ruta de Est include: Placa Catalunya, Catedrala Barri Gotic, Barceloneta, Port Olmpic, Sagrada Familia, Parc Guell, Tibidabo, La Pedrera, Casa Batllo.

Ruta de Vest include: World Trade Center, Jardins de Miramar, Poble Espanyol, Camp Nou (F.C. Barcelona), Montjuic. Excursia dureaza aproximativ 9 ore, biletul fiind valabil 24 de ore, iar pretul excursiei este de 36 euro/ persoana.

Lisabona, o experienta unica

Daca tot esti atins de valul nostalgiei pentru vara ce a trecut, experimenteaza pentru trei zile savoarea iernilor blande din Portugalia.

Lisabona este o alegere perfecta, in cazul in care vrei sa descoperi cat mai multe lucruri intr-un timp cat mai scurt. Incepe-ti sejurul cu un tur compolet al orasului in care, contra sumei de 27 de euro, vei vedea toate frumoasele atractii ale unui oras extraordinar, medieval si modern in acelasi timp, intr-un mediu confortabil si sigur, alaturi de un ghid audio.

Vei descoperi Belem, zona cu cea mai mare concentratie de istorie din Lisabona, cu Muzeul Berardo, Muzeul Maritim sau Manastirea Jeronimos, Marques do Pombal, Turnul Vasco da Gama si Oceanarium Lisabona, unul dintre cele mai mari acvarii din lume.

Iti vei putea continua apoi aventura iberica optand pentru excursii de o zi in afara capitalei Portugaliei. Astfel, vei avea sansa de a te bucura de peisajele magnifice din frumosul orasel Cascais, comparat de multa lume cu orasele de pe Coasta de Azur, Estoril sau Sintra, dar si asezari pitoresti precum Obidos, Nazare, Fatima sau Batalha.

Ciprul, patria Afroditei

Conform legendelor grecesti, zeita Frumusetii are origini cipriote, iar orase precum Larnaca sau Nicosia te vor face sa te simti automat indragostit de peisajul si atractiile turistice de pe micuta insula.

Nu rata o vizita in rezervatia naturala Lacul Sarat, unde vei putea vedea peste 85 de specii de pasari, dintre care si flamingo, care petrec iarna in zonele calde din Cipru, 20 de specii rare de orhidee si peste 100 de alte plante care nu mai cresc nicaieri in lume.

Daca ai ales sa calatoresti cu intreaga familie, ar fi bine sa le oferi copiilor o distractie pe cinste in Parcul Camel, un loc perfect pentru relaxare, distractie si socializare cu simpaticele animale, vedetele parcului fiind camilele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vacanta 1 decembrie, #destinatii turistice, #optiuni vacanta , #Destinatii turistice