Transalpina, intr-un top international al celor mai frumoase destinatii de iarna

Miercuri, 16 Ianuarie 2013, ora 18:03
7429 citiri
Transalpina, intr-un top international al celor mai frumoase destinatii de iarna
Sursa foto: Opentravel.com

Transalpina, cel mai inalt drum din Romania, se afla intr-un top al celor mai frumoase destinatii de iarna, alaturi de Bear Lake din Alaska si de statiunea Churchill, din Canada. Soseaua din Romania a fost selectata pentru peisajele montane pe care le pot admira turistii.

Supranumita si cea mai spectaculoasa strada din Romania, Transalpina se intinde intre orasele Novaci din judetul Gorj si Sebes din judetul Alba si are o lungime de aproximativ 130 de kilometri. Drumul este inchis in perioada iernii, aminteste Opentravel, care a inclus drumul in topul celor mai frumoase destinatii de iarna.

Pe primul loc in clasament se afla Bear Lake, din Alaska, o statiune protejata de statutul de rezervatie naturala. De aici se poate observa cu usurinta aurora boreala, iar publicatia amintita noteaza ca jocul de culori format pe cer, noaptea, este memorabil.

Cel putin la fel de fascinant este si oraselul Churchill, din Canada. Aici turistii pot vedea ursi polari prin intermediul unor excursii asemanatoare cu safariul african. Practic, cei curajosi inchiriaza masini de teren si viziteaza imprejurimile in compania unui ghid, care ii va duce in locuri frecventate de ursi polari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#destinatie iarna, #transalpina destinatie turistica, #top destinatii iarna , #Destinatii turistice