Snorkeling in Caraibe. Care este locul tau preferat?

Sambata, 26 Aprilie 2014, ora 00:00
3935 citiri
Snorkeling in Caraibe. Care este locul tau preferat?
Foto: cliplip.com

Marea Caraibilor este extrem de bogata in vietati marine si recife de corali, numai bune de explorat cu ajutorul echipamentului de snorkeling. Cu toate acestea, fiecare coltisor al acestui Paradis are altceva de oferit si poate transforma un anumit loc in destinatia ta preferata.

Daca ai chef sa inoti alaturi de pisica-de-mare, exista un loc special pentru tine, aici. Daca, in schimb, iti doresti mai multa adrenalina, exista zone cu "gauri" de peste 180 de metri adancime.

Publicatia JustLuxe a facut un top al celor mai frumoase locuri subacvatice din Marea Caraibilor, pentru vacanta ta la snorkeling.

The Baths - Virgin Gorda, Insulele Virgine Britanice

Photo Courtesy of Shutterstock

Plaja The Baths este una dintre cele mai populare plaje din insula Virgin Gorda, una dintre Insulele Virgine Britanice.

Pe aceasta plaja din nord-estul insulei vei intalni formatiuni de pietre rotunde, peisaje impresionante si tuneluri ce-ti ofera imagini inedite sub apa.

Exista atat ape mai putin adanci, pentru cei mici, cat si ape adanci, pentru dorinta ta de aventura, unde poti explora labirinturi subacvatice si grote ascunse.

Fiind una dintre cele mai populare plaje, ar trebui sa ajungi insa la snorkeling inainte de ora 10 dimineata, inainte sa se aglomereze.

Dean's Blue Hole - Long Island, Bahamas

Photo Courtesy of Ton Engwirda/WikiMedia Commons

Gaura albastra a lui Dean, din Bahamas, ar putea sa te convinga sa iti alegi cazare prin preajma, daca nu te sperie un abis de 200 de metri.

Create cand tavanul unui sistem de pesteri antice s-a prabusit in ocean, astfel de "gauri albastre" se gasesc in Belize, Bahamas, la Marea Bariera de Corali si la Marea Rosie, insa cea din Bahamas este considerata a fi cea mai adanca din lume.

Desi spectacolul vietii marine este cu adevarat uluitor, ar fi bine sa fii un profesionist cand incepi sa explorezi aceasta zona, pentru siguranta ta.

Muzeul Subacvatic din Cancun, Mexic

Photo Courtesy of UnderwaterSculpture.com

Un alt obiectiv subacvatic din marea Caraibilor este muzeul subacvatic de sculpturi in marime naturala, infiintat in 2009.

Mai degraba o destinatie pentru scufundari, decat pentru snorkeling, acest muzeu include peste 400 de scultpturi de marime naturala create de Jason de Caires Taylor.

Ce este si mai impresionant este faptul ca au fost realizate dintr-un material cu pH neutru, astfel incat sa permita dezvoltarea de vietati marine si corali, in timp. Va fi, astfel, o opera de arta in continua dezvoltare.

Stingray City - Insulele Cayman

Photo Courtesy of Shutterstock

Cele mai potrivite sezoane pentru a vizita Stingray City sunt primavara si vara. Aceasta zona este perfecta pentru snorkeling si pentru o experienta inedita alaturi de pisicile-de-mare extrem de blande din zona.

Aici este locul perfect pentru snorkeling, intrucat cea mai mare adancime a apelor este de 1,5 metri.

Buck Island - insula St Croix din Insulele Virgine Americane

Photo Courtesy of WikiMedia Commons

La Nord-Est de insula Saint Croix se afla insula Buck, o insula mica, nelocuita, imprejmuita de gradini marine si corali, incare poti admira peste 250 de specii de pesti, dar si diferite specii de broaste testoase care vin sa depuna ouale in timpul verii.

Parcul subacvatic din Curacao

Photo Courtesy of Shutterstock

Curaçao Underwater Marine Park este un loc absolut impresionant, cu 6.000 de metri patrati de corali si vizibilitate de aproximativ 30 de metri.

Aici poti vedea broastele testoase inotand si chiar nave scufundate, dar si o multime de specii de pesti si rechini de recif, in vacanta ta in Caraibe.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#snorkeling Caraibe, #vacanta Caraibe , #Destinatii turistice