Rusii aglomereaza statiunile montane din Romania

Vineri, 06 Ianuarie 2012, ora 08:45
5644 citiri
Rusii aglomereaza statiunile montane din Romania

In perioada sarbatorilor de iarna, statiunile montane din Romania au raportat un grad de ocupare de peste 93%, insa si dupa sarbatori statiunile sunt pline de turisti straini, veniti din fostul spatiu sovietic, pentru a sarbatori Craciunul pe stil vechi.

Peste 10.000 de turisti straini au venit in statiunile montane din tara pentru a sarbatori Craciunul pe stil vechi, potrivit lui Traian Badulescu, consultant turistic. Dintre acestia majoritatea provin din Moldova, Ucraina si Rusia, scrie Jurnalul.

Ucrainienii au optat pentru pachete turistice ieftine, preferand Poiana Brasov deoarece preturile de aici de afla sub cele din Ucraina. Astfel, daca o ora de schi alaturi de un instructor costa 20 de euro in Romania, in Ucraina costa 75 de euro.

In ceea ce priveste rusii, acestia au ales pachete turistice de lux. In plus, referitor la comportamentul de consum al acestora, consultantii turistici au observat ca rusii vin in romania pentru petreceri si nu fac achizitii din magazinele de echipament pentru schi si snowboarding din Romania, ci prefera sa cumpere geci cu puf, blanuri stralucitoare si cristale Swarovski.

#turism romania, #vacanta munte, #statiuni montane romania, #turisti rusi Romania, #schi Valea Prahovei , #Destinatii turistice