Plajele secrete ale Europei. Departe de lumea dezlantuita, in Spania

Sambata, 11 Iunie 2016, ora 00:00
9182 citiri
Plajele secrete ale Europei. Departe de lumea dezlantuita, in Spania
Foto: Wikimedia

Daca te-ai saturat de aceleasi plaje aglomerate si ti-ar placea sa gasesti un loc mai retras, de care inca n-au aflat prea multi turisti, iti prezentam in cele ce urmeaza cateva plaje secrete ale Europei.

Pune-ti in cui planurile pentru Ibiza si Tenerife si refugiaza-te pe plajele retrase din Spania, pana nu devin si acestea niste destinatii populare. Trei astfel de locuri de care nu stiu prea multi turisti sunt recomandate de The Telegraph.

1. Insulele Cies

Aflate in largul coastei Galiciei, insulele Cies formeaza un arhipelag destinat celor care au chef sa lase deoparte agitatia vietii cotidiene si a marilor statiuni turistice.

Cele trei insule din nord-vestul Spaniei fac parte din Parcul National Atlantic al provinciei, iar numarul vizitatorilor este limitat la doar 2.200 de persoane pe zi.

Sunt cunoscute si sub numele de Caraibele Galiciei, din cauza nisipului alb stralucitor. Rodas este cea mai mare plaja din zona si cea mai frumoasa totodata.

In insule nu vei gasi hoteluri, biciclete sau masini, dar te vei bucura de liniste si de frumusetea naturii. Cateva restaurante sunt deschise in apropierea plajelor, langa acestea fiind amenajate si spatii de campare pentru turistii care vin cu cortul.

Pentru o vacanta mai stilata, te poti caza pe tarmul continental la hotelul Parador de Santiago de Compostela, urmand sa faci zilnic naveta spre arhipelagul aflat doar la cativa kilometri in larg.

2. Viveiro

Este vorba despre un orasel vechi si retras din Galicia, dintr-un golf strajuit de faleze accidentate, unde vei gasi o atmosfera linistita in cea mai mare parte a sezonului estival.

Aici vei gasi unele dintre cele mai frumoase plaje de pe litoralul din nord-vestul Spaniei, de care stiu doar localnicii, majoritatea fiind situate la cel mult o ora de condus cu masina.

Este un loc care devine un pic agitat abia in luna august, iulie si septembrie insa fiind considerate cele mai bune luni din sezon pentru a te bucura de atmosfera calma a vechiului oras Viveiro.

3. Llafranc

Mica asezare de pescari Llafranc de pe Costa Brava si-a castigat faima de gratie peisajului fermecator al litoralului Cataloniei.

Micile plaje cu nisip fin sunt ascunse in golfuri create in tarmul stancos si permit unei familii sa-si gaseasca un refugiu linistit in jurul micii asezari, iar weekend-urile pot fi petrecute in orasel savurand preparatele traditionale din zona, intr-o atmosfera cum numai in Catalonia poti gasi.

#destinatii vacanta Europa, #plaje retrase Spania, #recomandari vacanta , #Destinatii turistice