Plajele secrete ale Europei: Colturi nestiute de paradis din insulele grecesti

Sambata, 09 Septembrie 2017, ora 00:00
21503 citiri
Plajele secrete ale Europei: Colturi nestiute de paradis din insulele grecesti
Foto: Flickr/ Frédérique Voisin-Demery

Cu tavernele-i pitoresti, plajele uluitoare cu nisip fin sau pietris de marmura, Grecia va ramane intotdeauna o tinta pentru orice turist intrat in concediul estival.

Daca vrei sa eviti aglomeratia si sa te refugiezi pe o insula elena trebuie sa te informezi din timp si care sunt cele mai retrase plaje din zona, astfel incat sa te bucuri din plin de vacanta, arata The Telegraph.

Gardenos - Corfu

De dimensiuni apreciabile, peste 1,5 kilometri lungime, si cu un nisip fin care iti calauzeste pasii spre mare, Gardenos este o plaja destul de retrasa la extremitatea sud-vestica a insulei Corfu.

Sezlongurile nu sunt deloc scumpe, cateva taverne strajuiesc plaja, iar singura perioada in care turistii par sa dea navala cu nemiluita este luna august, cand toata insula clocoteste sub asaltul vizitatorilor.

Foto: Flickr/Katie Belle

Atentie, marea se dovedeste destul de adanca in apropierea tarmului, asa ca nu este o plaja extrem de sigura pentru familiile cu copii.

La doi pasi de plaja, hotelul-restaurant Boukari Beach ofera cazare la preturi ce incep de la 35 de euro, ceea ce face din Gardenos o destinatie perfecta si pentru cuplurile cu un buget redus de vacanta.

Voutoumi - Antipaxos

Cea mai mica insula din Marea Ionica este un loc al fericirii edenice. Pe micutele plaje din Antipaxos te poti desfata cu privelistea apelor indigo-turcoaz ale marii, iar linistea iti este sigurata pe deplin, in conditiile in care nici populatia locala nu depaseste 100 de persoane.

Foto: Wikimedia

Voutoumi este cea mai spectaculoasa zona de plaja de pe insula, iar pe faleza stancoasa de deasupra plajei vei gasi si taverna Bella Vista, un loc cu o panorama uluitoare asupra Marii Ionice.

Idilica locatie are si cateva dezavantaje. Pe insula nu este deschis niciun hotel si niciun magazin, asa ca va trebui sa te resemnezi cu tarifele din mult mai aglomerata insula vecina, Paxos, unde pretul unei vile pentru o saptamana este de aproximativ 1.500 de euro, si cu naveta zilnica cu salupa catre plajele ascunse dn Antipaxos.

Petanoi - Cefalonia

Cefalonia este o destinatie destul de frecventata de turisti, insula fiind si cea mai intinsa din Marea Ionica.

Plajele Myrtos si Antisamos se pot dovedi prea aglomerate in anumite luni ale sezonului estival, iar tie nu iti mai ramane decat o varianta, aceea de a te indrepta spre nord-vestul insulei, unde plaja Petanoi, ascunsa la poalele unei faleze abrupte, ramane un secret bine pazit de ochii vizitatorilor.

Foto: Wikimedia

Pe plaja nu vei gasi decat o micuta cafenea si multa, multa liniste, ceea ce da un plus de farmec concediului tau de vara.

Un loc de cazare numai bun pentru cuplurile fara copii este F Zeen, un complex turistic din zona de sud insulei, langa Lourdata. Pretul unei camere este de aproximativ 170 de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#concediu Grecia, #plaje retrase Grecia, #insule Marea Ionica, #vacanta vara , #Destinatii turistice