Noaptea lunga a muzeelor din Viena - cum o fac austriecii

Sambata, 03 Octombrie 2015, ora 00:00
1976 citiri
Noaptea lunga a muzeelor din Viena - cum o fac austriecii

127 de muzee, galerii si institute culturale din Viena au participat pe 3 octombrie la cea de-a 16-a editie a "Noptii lungi a muzeelor", organizata in mai multe orase austriece de Radioteleviziunea Austriaca ORF.

Evenimentul le-a oferit iubitorilor de arta o ocazie unica: cu doar 13 euro au putut vizita intre orele 18:00 si 01:00 cele mai importante muzee din capitala Austriei.

Ba mai mult, biletul de intrare la "Noaptea lunga" a permis in ziua evenimentului, intre orele 16:00 si 03:00, transportul gratuit cu mijloacele de transport in comun din Viena.

Printre punctele culminante ale evenimentului se numara programul muzeului Albertina, care va sta sub semnul lui Edvard Munch si al celebrei sale lucrari "Tipat".

Vizitatorii s-au bucurat pe de o parte de expozitia dedicata renumitului pictor norvegian, deschisa la muzeul Albertina pana pe 24 ianuarie 2016, iar pe de alta parte au experimentat cum se propaga strigatul lor pe peretii muzeului prin intermediul unei instalatii de culoare si lumina.

O alta oferta interesanta a venit din partea "Kunst Haus Wien": pe langa expozitia permanenta dedicata lui Friedensreich Hundertwasser, muzeul a prezentat si o retrospectiva a operei lui Joel Meyerowitz, unul dintre cei mai importanti fotografi americani si figura centrala a "New Color Photography".

Muzeul Leopold a mizat pe colectia sa Egon Schiele precum si pe expozitia dedicata artei vieneze de la 1900. O experienta inedita a oferit si "Scoala spaniola de calarie", care participa pentru prima oara la eveniment. Vizitatorii au asistat la un antrenament al cailor lipitani in cladirea baroca a scolii.

Tot o premiera a fost si participarea Institutului Cultural Roman din Viena, care a prezentat cu aceasta ocazie expozitiile "Plug to Nature" si "DeltaCraft", gazduite de Galeria ICR Viena, precum si proiectul dedicat copiilor "Es war einmal... Rotkappchen" ("A fost odata... Scufita Rosie") si filmul documentar "INSIGHT. An eye on Bucharest's art galleries".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#noaptea lunga a muzeelor Viena, #muzee Viena , #Destinatii turistice